Campanož: Crispoland će upotpuniti turističku ponudu

ematski se park oslanja na sina cara Konstantina Velikog 
ematski se park oslanja na sina cara Konstantina Velikog 

Projekt Crispoland inspiriran pričom o rimskom prijestolonasljedniku Crispu, koji je navodno živio na Vižuli, bit će zamašnjak produženja turističke sezone i otvaranja radnih mjesta na medulinskom području. Riječ je, kako smo već pisali, o izgradnji vodenog parka na području Campanoža, odnosno u zoni ugostiteljsko-turističke namjene veličine 70 hektara, gdje bi trebao biti realiziran zabavno-sportski centar.

Projekt čija je uloga pokretanje razvoja cijele zone te upotpunjavanje turističke ponude otvorit će i nova radna mjesta, točnije njih 12 s punim radnim vremenom i 50-ak sezonskih.

Dizajn tematskog vodenog parka oslanja se na priču iz ranog 4. stoljeća o sinu Konstantina Velikog, kojeg je otac dao smaknuti upravo na jugu Istre.

Tako će i kompleks obilovati sadržajima poput sunčališta u obliku amfiteatra koje se noću pretvara u gledalište, bazena iz kojeg se noću gledaju filmovi ili pak onih u kojem se noću izvodi naumachia, odnosno prikaz borbe brodova kakav se prakticirao u rimsko doba.

Bit će tu i tobogana, raznih tuba za spuštanje, dječjih bazena s brodovima i delfinima, bazen s umjetnim valovima…

Tvrtka zadužena za realizaciju projekta je Actionpark iz Španjolske, poznata po svojim parkovima u više od 30 zemalja i s višegodišnjim iskustvom u izgradnji i upravljanju zabavnim sadržajima ovog tipa diljem svijeta.

Prema studiji isplativosti ispada da se ulaganje od šest milijuna eura vraća u pet godina. Projekt, po riječima Alfonsa Ribarocche, direktora Actionparka, ima perspektivu brze i uspješne realizacije, a planiranje parka rađeno je na način da postoji još puno potencijala za dodatne prihode budućem ulagaču.

Lokacija sportsko-zabavne zone u kojoj će se nalaziti vodeni park idealna je jer se nalazi u neposrednoj blizini većih naselja i turističkih područja poput Medulina i Pule, a istovremeno izvan stambenih zona te je samim time izuzetno pogodna za razvoj uslužnih sadržaja namijenjenih obogaćivanju turističke ponude šireg područja.

Prema urbanističkom planu uređenja podijeljena je na četiri dijela, odnosno zabavni centar koji podrazumijeva noćnu zabavu u dijelu predviđenom za koncerte i u multimedijalnom centru.

Dnevni dio zabavnog centra jest onaj dio priče u koji se uklapa vodeni park, zatim family i adrenalinski park. U dnevnom dijelu je još i golf akademija te letjelište s pistom i glavnom zgradom, padobranskim centrom i komercijalnim dijelom.

Planom nije predviđena gradnja smještajnih objekata, a postojeće građevine stancije Marinoni i Agroprodukta čine zasebne neovisne cjeline ugostiteljsko-turističke namjene. (Tatjana GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter