Cammeu oduzete taksi dozvole

Cammeu oduzete taksi dozvole (M. ANGELINI)
Cammeu oduzete taksi dozvole (M. ANGELINI)

Gradonačelnik Boris Miletić ovih bi dana trebao upaliti "zeleno svijetlo" za raspisivanje javnog natječaja na kojem će se "dijeliti" 18 dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza na području Pule.

Inače, od prošle godine, s obzirom na broj stanovnika, Grad Pula je u mogućnosti podijeliti 42 dozvole licenciranim autotaksi prijevoznicima. Uz postojeće, takozvane "stare", taksiste prije godinu dana dodijeljene su preostale dozvole, među kojima je osam pripalo novom autotaksi prijevozniku Cammeu.

Međutim, nakon ljeta Cammeo je izgubio dozvole za taksiranje na području Puljštine pa je odlučio da mu se ne isplati raditi samo u Puli, te se u potpunosti, krajem prošle godine, povukao iz posla.

- Od 18 dozvola koje će se dijeliti na uskoro raspisanom natječaju osam se odnosi na oduzete dozvole Cammeu. Oduzete su im temeljem rješenja u postupku, jer osim što nisu obavljali djelatnosti u Puli u protekla tri mjeseca nisu ispunjavali ni druge propisane kriterije, a i inspektor cestovnog prometa je donio odluku o njihovom isključivanju.

Uostalom, po oduzimanju dozvola nisu se žalili, štoviše, od odlaska iz Pule nisu se javljali niti pokazivali interes zadržavanja dozvola, kaže nam Damir Prhat, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

Preostalih deset dozvola vraćene su, ili oduzete, "starim" taksistima. Neki od njih prestali su obavljati autotaksi djelatnost, dok drugi ne ispunjavaju uvjete propisane gradskom Odlukom o autotaksi prijevozu. (G. ROJNIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter