Cammeo taksi stiže u Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nedavnom odlukom Gradskog vijeca o taksi uslugama otvorila se mogucnost rada veceg broja taksista u Puli. U zakonskim odredbama o cestovnom prometu propisano je da se na svakih 1.200 stanovnika može izdati dozvola za jedno taksi vozilo pa bi se tako uz 30-ak postojecih koncesija na pulskim ulicama moglo naci i oko 25 novih taksista (procjenjujuci da Pula ima 70 tisuca stanovnika). Na ovu odluku se treba, do 25. srpnja, nadovezati i odluka gradonacelnika Borisa Miletica o najvišoj mogucoj cijeni prijevoza te raspisivanje natjecaja za dobivanje novih licenci.

Cammeo hoce 20 licenci

Nove dozvole trebat ce zatražiti i svi koji su do sada obavljali usluge taksi prijevoza, no tek nakon što im istekne važeca dozvola koja, prema informacijama iz gradske uprave, traje do ožujka 2013. Ukoliko, pak, taksisti nakon isteka koncesije, cija je godišnja cijena 300 kuna, ne dobiju novu dozvolu, gube pravo obavljanja taksi prijevoza na podrucju Pule. Prema odluci novost ce biti mogucnost isticanja reklamnog sadržaja na vozilima cime se taksistima omogucuje dodatni prihod. Prigodu za pulskim tržištem iskoristit ce Grupa Cammeo, koja se vec dokazala jeftinijim taksi prijevozom u Osijeku, Zagrebu i Rijeci.

- Zainteresirani smo za pulsko tržište i konkurirat cemo za dozvole. Bio sam u gradskoj upravi gdje sam dobio sve informacije, ostaje sacekati gradonacelnikovu odluku i poslati pismo namjere, a nakon toga se planiramo natjecati za 20-ak licenci i ukoliko sve protekne prema planovima, namjeravamo do rujna otvoriti oko pedeset radnih mjesta vozaca, dispecera i na održavanju vozila te uložiti izmedu cetiri i pet milijuna kuna, kaže Kosta Minovski, vlasnik Grupe Cammeo, koji je osim sastanka s gradskom upravom snimao situaciju u Puli nekoliko dana te vec predao u objavu natjecaj za radna mjesta, koji ce se moci pronaci i na internetskim stranicama Taxi Cammea.

Vlasnik Cammea nada se velikom odazivu Puljana, a u cijeloj zemlji zapošljava petstotinjak djelatnika te je u Osijeku, Zagrebu i Rijeci uveo revoluciju u taksi prijevozu. Taxi Cammeo, koji je na raspolaganju 24 sata dnevno, cesto ima akcije i popuste za umirovljenike i studente, koji se trenutno pocetnih pet kilometara voze za 16 kuna. U Rijeci nude usluge za pocetnih pet kilometara po 20 kuna, a svaki sljedeci kilometar iznosi pet kuna. U Zagrebu, pak, startnina iznosi 15 kuna, a nakon drugog kilometra svaki sljedeci naplacuje se pet kuna. Takve cijene vrijede i za vikende, nocne vožnje te blagdane.

- Uocio sam itekako velik prostor za naše djelovanje. Boravio sam nekoliko dana u Puli i primijetio užasne cijene sadašnjeg pulskog taksi prijevoza. Cijene su napuhane, ne znam tko se vozi taksijem. Vjerojatno samo turisti jer gradani si to ne mogu priuštiti. Sacekat cemo odluku gradonacelnika i maksimalno liberalizirati cijenu.

Odnosno, vec sada mogu najaviti da cemo uslugu obavljati po pocetnoj cijeni od 20 kuna za prvih pet kilometara, a svaki daljnji kilometar naplacivat ce se po pet kuna, dakle, kao u Rijeci, najavljuje Minovski, koji istice da je rijec o klimatiziranim vozilima škoda octavia, u kojima je montirana djecja sjedalica, a uniformirani vozaci otvarat ce i zatvarati vrata te klijentima spremati prtljagu, dok ce na vozilima postaviti reklamne monitore za oglašavanje. (Goran ROJNIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter