Cammeo skuplja putnike na autobusnim stajalištima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Taksisti Cammea tijekom vožnje gradom staju na autobusnim stajališta i skupljaju Pulaprometove putnike, obavijestio nas je jedan citatelj. "Vec danas Pulapromet, kojega sufinancira Grad, ima manje prevezenih putnika jer mu Taxi Cammeo dolazi na stajališta i nagovara ljude da se voze s njima", piše on izmedu ostalog.

Direktor Pulaprometa Igor Škatar nam je potvrdio da zna za to.

- Teško je još uvijek iz toga zakljuciti da imamo manje putnika, ali doista posjedujem vec cijelu slikovnicu njihovog nepropisnog ponašanja. O tom nepoštivanju pravila obavijestili smo komunalne redare i koordinaciju koju održavamo svakog tjedna, a sve sam te slike poslao nadležnim osobama koje problem moraju riješiti na terenu... Po toj logici i stari taksisti mogli bi tako ponašati, a ne ponašaju se, ustvrdio je Škatar.

Vlasnik Taxi Cammea Koste Minovskog kaže da zna za pogreške svojih taksista.

- Vec sam rekao svojim vozacima da ne staju na autobusnim stajalištima ni na zebrama, da mogu samo upaliti cetiri žmigavca i iskrcati putnike, ali niti to ne mogu baš na svakom mjestu gdje putnici požele... Pa ipak, i ja i javnost moramo imati razumijevanja da su to ipak vozaci pocetnici, da mnogi nikad nisu radili ovaj posao, da neki nisu dugo niti radili. Željeli bismo pružiti kvalitetnu uslugu te svaki dan prije pocetka smjene imamo 15-minutne sastanke, kaže Minovski.

Od Željka Pavletica, pomocnika procelnika za komunalni sustav i imovinu, doznali smo da su u Gradu zaprimljene dvije prijave vezane uz taksi službu. Jedna se odnosi upravo na zaustavljanje vozila Taxi Cammea na autobusnim stajalištima, a druga prijava odnosi se na automobil koji taksira pod nazivom Cammello. Pavletic potvrdio je da je u Grad stigla prijava za taksi Cammello koji navodno nema registriran obrt i Pulom taksira nelegalno. Te su informacije, kaže Pavletic, u fazi provjere, a bude li se pokazalo istinitim, protiv te osobe pokrenut ce se prekršajni postupak. (S. ZRINIC TERLEVIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA.

 


Podijeli: Facebook Twiter