Cammeo optužio prometnog inspektora da ih želi izbaciti s tržišta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici tvrtke Taxi Cammeo Pula u petak su sazvali hitnu konferenciju za novinare zbog, kako vele, ugrožavanja njihovog slobodnog poslovanja te izravnog i smišljenog napada na opstojnost ove tvrtke na podrucju Pule i Istre.

Kao glavnog aktera javno su prozvali višeg inspektora Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Želimira Burgermaistera koji, isticu, ima na meti njihovih 15 automobila i dva minibusa te ih bez ikakvog povoda zaustavlja, skida tablice i time iskljucuje iz prometa, i to sve pred ocima zabezeknutih putnika.

Kap koja je prelila cašu i zbog cega su odlucili izaci u javnost jest dogadaj u cetvrtak u Fažani kada se, po pricanju Koste Minovskog, utemeljitelja Taxi Cammea u Hrvatskoj, "zbio posljednji cin represije višeg inspektora ministarstva".

- Bez ikakvog razloga i bez temelja u bilo kojem zakonskom propisu inspektor je dojurio svojim vozilom s upaljenim rotirajucim svjetlima i zaustavio taksi, zatim skinuo registarske plocice te tako iskljucio iz prometa minibus naše tvrtke. Bila je to 15. Burgermaisterova službena intervencija protiv vozaca i vozila Cammea u Puli, veli Minovski.

Dodaje da je inspektor jednom prilikom, pred svjedocima, zaprijetio - ili ja ili vi, što su u Cammeu protumacili kao "organizirani pokušaj da ih se izbaci s ovog tržišta" da bi ostalo u monopolu dosadašnjih, skupljih vozaca taksija u Puli.

Na slicne su neugodne situacije vec nailazili i u Zagrebu, Rijeci i ostalim gradovima gdje su pokretali svoja poslovanja, no ovdje u Puli su frapirani što se u cijeli slucaj ukljucio i predstavnik ministarstva. No, dodaje Minovski, prijetnje ih nece sprijeciti da ustraju, ali se pita kako je moguce da bilo tko, rukovodeci se osobnim interesima, ugrožava opstojnost pulske tvrtke s 56 zaposlenih.

Kao razlog interveniranja inspektor u svojim zapisnicima navodi sumnju u obavljanje linijskog prijevoza, ali u Cammeu isticu da je to izvan svake pameti jer imaju dokaz da su klijenti nazivali i narucivali prijevoz.

- Ni jedna uredba ne sprjecava taksi prijevoznika da u jednom vozilu vozi više putnika koji putuju do razlicitih odredišta. Takva mogucnost postoji i u Odluci Grada Pule, a jedina je obaveza putnicima naplatiti manju tarifu nego li je ona na taksimetru, kazao je tehnicki direktor tvrtke Cammeo Pula Goran Kolar.

Odlucili su pokrenuti kaznenu prijavu protiv inspektora zbog sumnje u zloporabu ovlasti, a o svemu su vec obavijestili nadležno ministarstvo. (Maša JERIN)

VIŠE U SUBOTNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter