Cammeo obavlja linijski prijevoz

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vezano za ucestale inspekcijske nadzore nad taksi vozilima Cammeo Pula, iz cije su tvrtke krajem prošlog tjedna nadležni izjavili da im se time ugrožava slobodno poslovanje te su najavili podizanje kaznene prijave protiv višeg inspektora Želimira Burgermaistera, reagirali su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Smatraju da je viši inspektor postupio u skladu sa svojim ovlastima te da nema nikakve osnove za kaznenu prijavu.

"Inspekcijskim nadzorom utvrdeno je da Cammeo obavlja linijski prijevoz putnika jer je na više mjesta prijevoznik na prijevoz primao putnike, a što je u suprotnosti nacelima autotaksi prijevoza. Sukladno ovlastima i dužnostima iz Zakona o inspekciji cestovnog prometa i cesta, inspektor je vozilo zateceno u prekršaju iskljucio iz prometa. U navedenom postupio je u skladu sa svojim ovlastima iz zakona, pri cemu nije prekoracio svoje ovlasti. Što se tice kaznene prijave mišljenja smo da je to stvar odabira pojedinca, a u konkretnom slucaju je neosnovana", piše u odgovoru ministarstva kojeg potpisuje glasnogovornica Jelena Bralic.

Inspekcijski nadzor obavljen je na temelju prijave Obrtnicke komore Istre, Sekcije taksi prijevoznika, prijevoznika Brioni d.d. i Filsa d.o.o. iz Pule, a medu clanovima ove sekcije je oko 60 tzv. starih taksista koji su nakon dolaska Cammea s jeftinijim tarifama ostali bez brojnih klijenata.

U pulskom Cammeu smatraju da je objašnjenje Ministarstva o nalazu njihovog inspektora u izravnoj suprotnosti s Odlukom o autotaksi prijevozu Grada Pule. Drugim rijecima, tvrde da ne obavljaju linijski prijevoz, vec postupaju u skladu s gradskom odlukom u kojoj piše da uz suglasnost putnika vozac taksija može primiti i druge putnike koji idu u istom pravcu, a u tom se slucaju takva usluga naplacuje kao jedna vožnja, a kad jedan od putnika napusti vozilo i plati prijevoz, nastavak vožnje se smatra novom vožnjom te se taksimetar ponovno ukljucuje. (M. J.)


Podijeli: Facebook Twiter