Cammeo ima licence za taksiranje u zracnoj luci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Taxi Cammeo Pula reagirao je na subotnju izjavu Željka Žbulja, predstavnika tzv. starih pulskih taksista i predsjednika Odbora autotaksista pri Obrtnickoj komori Pula, da Cammeo nema suglasnost Opcine Ližnjan za obavljanje taksi prijevoza pa prema tome putnike ne bi smjeli prevoziti iz pulske zracne luke.

Tehnicki direktor pulskog Cammea Goran Kolar predocio nam je pak dokumentaciju koja opovrgava Žbuljeve izjave - ližnjanske licence za pet vozila, odnosno tri automobila i dva mini-busa.

- Iz dokumentacije se vidi da posjedujemo licence za taksiranje u Zracnoj luci, a jednako tako naši vozaci imaju kvalifikaciju KV vozaca, rekao je Kolar, predocivši kopije radnih knjižica i diplome vozaca Cammea.

Kolar istice da su deplasirane izjave da taksisti Cammea vuku putnike za rukav kada se na fotografijama u objavljenom clanku vidi da mirno stoje u redu na ulazu u Zracnu luku, uredno odjeveni s tablama i cijenama u rukama.

- Ono za što se nas optužuje, a nije istina, cine ostali taksisti. Oni su ti koji goste vuku za rukav. Zracna luka nije samo nas zamolila da goste docekujemo izvan zgrade, vec sve taksiste. Mi smo stoga izašli van, zakupili mjesta, ali "stari" taksisti i dalje su unutra i to što pricaju za nas cine upravo oni, vuku goste za rukav, kaže Kolar.

Pritom direktor pulskog Cammea istice da je 80 posto njihovih vozaca rodeno u Puli, a ostalih 20 posto gradani su Pule. Naši ljudi, kaže Kolar, ovdje žive, ovdje placaju porez i svi su zaposleni sa Zavoda za zapošljavanje. Dobili su šansu raditi, nastavlja Kolar, i dobivati placu, a svako naše vozilo je registrirano i licencirano.

- Imamo saznanja da neki taksisti nemaju ližnjanske licence, ali mi nikoga ne prozivamo niti nas zanima tudi rad, no ne dozvoljavamo da nas se optužuje za ono što oni rade. Nemamo ništa protiv konkurencije, a mislimo da je citav problem u tome što je naša cijena vožnji konkurentnija, zakljucio je Kolar. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter