Cammeo i Taxi Pula: Borba za svakog gosta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Welcome Pula City 40 kuna, 6 eura for 4 persons" natpis je kojim putnicima na izlazu iz zgrade zracne luke vozaci Taxi Cammea nude jeftin prijevoz do grada, dok raste nezadovoljstvo vozaca Taxi Pule koji svojim višim cijenama ne mogu konkurirati Cammeu.

Tome smo svjedocili i jucer na parkiralištu aerodroma, gdje su taksisti starosjedioci gundali gledajuci kako im vecinu putnika, kojih je jucer sletjelo oko 3.000, pred nosom uzimaju decki Taxi Cammea, tvrtke koja u Puli radi od veljace.

- Taksisti moraju stajati pored svoji vozila i cekati da klijent sam pristupi, a oni stoje na vratima i gotovo vuku putnike za rukav, prije su cak bili u predvorju, ali su im to zabranili. Ovoga nema ni na jednom aerodromu, kazali su taksisti iz Taxi Pule, udruženja koje okuplja 60-ak obrta i tvrtki, a cije cijene prijevoza odreduje Grad, koji izdaje koncesije.

Ne ljuti ih, tvrde, što Cammeo nudi jeftiniju vožnju, vec što, po njihovom mišljenju, posluje nelojalno i protivno pravilima.

Putnici na izlazu iz aerodroma cesto zastaju kraj hostesa koje je zaposlio Cammeo, a koje nude prijevoz minibusom za 20 kuna po osobi, te zadovoljno pristaju na jeftiniju opciju. Taksisti Cammea vele da oni samo rade svoj posao kako im gazda kaže.

Predstavnik tzv. starih pulskih taksista Željko Žbulj smatra da Cammeo ne poštuje propise, a nadležni za to ne mare.

- Od Grada su dobili osam dozvola, a obavljaju prijevoz u 20, vecina vozaca nema strucni ispit za KV vozaca... Na aerodromu su dobili mjesta gdje stoje rent-a-car vozila pod krinkom da obavljaju iznajmljivanje vozila s vozacem, što Zakon o javnom prijevozu ne poznaje, kazao je Žbulj.

Utemeljitelj Taxi Cammea u Hrvatskoj Koste Minovski sazvao je u petak izvanrednu konferenciju za novinare u Puli jer smatra da ih se pokušava ukloniti s istarskog podrucja. Za pogodovanje je optužio Želimira Burgermaistera te najavio podizanje kaznene prijave jer, veli on, ovaj viši inspektor zaustavlja bez ikakvog povoda njihovih 15 automobila i dva minibusa, skida im registracijske plocice te ih iskljucuje iz prometa.

U Cammeu isticu da su tri parkirna mjesta na aerodromu unajmili prema svim propisima, te da drugim taksistima kojima smeta i to što su uspostavili kontakt s Transairom, pa ce mnogobrojni gosti iz Rusije koristiti njihov prijevoz. (Maša JERIN, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter