Calucem podupire pulske ustanove sa 57,5 tisuća kuna

Udruzi za zaštitu životinja Snoopy platit će 15.000 kuna za nabavku hrane i lijekova za životinje (D. ŠTIFANIĆ)
Udruzi za zaštitu životinja Snoopy platit će 15.000 kuna za nabavku hrane i lijekova za životinje (D. ŠTIFANIĆ)

U 2015. godini će Calucem d.o.o. financijski pomoći tri pulske ustanove s ukupno 57,5 tisuća kuna. Udrugu cerebralne paralize Istarske županije pomoći će sa 35.000 kuna za realizaciju projekta Plivanje za djecu i mlade sa cerebralnom paralizom. Udruzi za zaštitu životinja Snoopy platit će 15.000 kuna za nabavku hrane i lijekova za životinje te za poboljšanje uvjeta smještaja napuštenih životinja. I kao posljednje, sa 7.500 kuna pomoći će Klubu žena liječenih od karcinoma dojke, Gea Pula, za nabavku projektora i platna za projekcije.

Odluku koga će financirati donijeli su radnici tvrtke prema prijedlozima i glasovima samih radnika. Odnosno, u tvrtki svake godine od samih radnika dobivaju imena onih koji bi trebali dobiti donacije cementare, a potom radnici glasaju putem anketa. To je peta godina da Calucem na ovaj način donira druge, odnosno sponzorstvima i donacijama podupire rad zdravstvenih, obrazovnih i kulturnih ustanova, kao i različite sportske klubove. Lani je Calucem donirao četiri ustanove: Udrugu slijepih Istre, Udrugu za autizam i Udrugu Ruka šapi te štićenike Dječjeg doma Pula (Ruža Petrović).

- Time šaljemo poruku o važnosti ulaganja u kvalitetu života i rada što doprinosi razvitku društva. Želja nam je podupirati programe koji su prepoznati kao vrlo važni i korisni te koji će još dodatno poboljšati kvalitetu života građana, vele iz Calucema. Inače, ova pulska tvornica cementa je drugi po veličini proizvođač specijalnog aluminatnog cementa u svijetu. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter