Calucem donirao udruzi Ruka šapi 15 tisuća kuna

Iva Bilić Zuban, Svjetlana Prodanović i Helena Babić ispred uređenog boksa
Iva Bilić Zuban, Svjetlana Prodanović i Helena Babić ispred uređenog boksa

Tvornica cementa Calucem donirala je udruzi Ruka šapi 15 tisuća kuna koje je udruga utrošila za izradu jednog boksa za smještaj svojih četveronožnih štićenika tijekom privremenog boravka, i to u Prihvatilištu za beskućnike u Valturskoj ulici. Kako nam je pritom rekla Iva Bilić Zuban iz odjela komunikacija Calucema, riječ je o donaciji o kojoj su, drugu godinu zaredom, odlučivali sami radnici.

- Uprava tvornice cementa je, u suradnji s radnicima, odlučila o donaciji 57,5 tisuća kuna na način da su radnici predložili kome donirati novac i potom glasali. Tako su ove godine odlučili da 35 tisuća kuna ide Down syndrom centru, 15 tisuća udruzi Ruka šapi, a 7.500 kuna udruzi djece i mladih oštećena sluha.

Lani smo, primjerice, prvu nagradu dali Općoj bolnici, drugu Društvu invalida Istarske županije, a treću također udruzi djece oštećena sluha, rekla je Bilić Zuban i zahvalila radnicima na angažmanu te najavila istu akciju i dogodine.

U prihvatilištu je goste dočekala voditeljica Helena Babić, dok je predsjednica udruge Ruka šapi Svjetlana Prodanović rekla da je iznos utrošen za kupnju hrane za štićenike udruge i za kupnju građevinskog materijala za izgradnju boksova i popravak postojećih.

- Budući da udruga Ruka šapi nema vlastiti azil za smještaj napuštenih kućnih ljubimaca, sve štićenike smještamo u domove volontera i privremenih udomitelja. Trenutno brinemo o 90 pasa i mačaka. Broj napuštenih kućnih ljubimaca je puno veći od broja naših domova tako da nam je svaki novi ponuđeni smještaj izuzetno važan. Djelatnici Prihvatilišta za beskućnike u Valturskoj ulici ponudili su nam smještaj za jednog psa.

Calucem d.o.o. je donirao novac za kupnju građevinskog materijala, djelatnici i štićenici prihvatilišta su izgradili boks i naš štićenik, pas Medo, je dobio privremeni dom dok se netko ne odluči udomiti ga zauvijek, istaknula je Prodanović.

Ostatak donacije je utrošen za kupnju materijala potrebnog za ograđivanje jednog privatnog terena na kojem je smješteno sedam pasa pod skrbi udruge, a dio donacije je utrošen za višekratnu kupnju hrane za pse i mačke pod skrbi.

Udomite Medu

Svi koji žele udomiti Medu mogu se javiti Svjetlani Prodanović u udrugu Ruka šapi ili u prihvatilište. A Medo je doista vrijedan udomljavanja. Iako je proživio teške dane, jer je izbačen iz stana nakon smrti vlasnika te je došao u prihvatilište odakle je pobjegao, ali je pronađen ispred vrata prijašnjeg doma, umiljat je, drag i dobro odgojen. Sve oko sebe promatra mirno, poput Bude, ali je željan dodira i češkanja za koje se nenametljivo namjesti i čeka. (Napisala i snimila S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter