Ćaleta: Treba zadržati visoki zdravstveni standard

Oliver Majcan i Mirta Ćaleta (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Oliver Majcan i Mirta Ćaleta (G. ČALIĆ ŠVERKO)

- Buzet treba zadržati visoki zdravstveni standard i nikako ne dolazi u obzir da se ponovo dogode tzv. zaključana vrata hitne pomoći, istaknula je Mirta Ćaleta, dr. med., na konferenciji za novinare predstavljajući listu HDZ-a za Gradsko vijeće Buzeta.

Ćaleta je nositeljica liste, a odnedavno i nova predsjednica HDZ-a Buzeta. Zadnjih deset godina radila je na hitnoj pomoći buzetskog Doma zdravlja, a upravo je na specijalizaciji iz obiteljske medicine za Istarske domove zdravlja, za grad Buzet.

- U deset godina tog posebnog rada na hitnoj pomoći, rada vikendima, praznicima, noćnim smjenama, čovjek vidi i shvati koliko brzo i adekvatno mora reagirati u danim situacijama u kojima ovisi ljudski život.

Buzet na sreću sada ima puno mladih liječnika koji rade ili su radili na hitnoj i koji su dobili specijalizacije iz ginekologije i pedijatrije i koji će unaprijediti zdravstvo Buzeta, ali na tome nećemo stati jer potrebno je još ulaganja u Dom zdravlja iako je on zadnjih godina doživio pravi preporod.

Potrebna je specijalizacija iz radiologije, s druge strane treba ugovoriti češće dolaske drugih specijalista u Dom zdravlja kao što su okulist, internist, jer Buzećani na žalost za svaki pregled moraju otići u druge gradove, a to današnje vrijeme nije jednostavno, rekla je Ćaleta.

Predstavljajući listu HDZ-a, Ćaleta je istaknula da na njoj ima mladih ljudi, sposobnih ljudi koji su se već dokazali i pokazali što znaju raditi, ima liječnika, farmaceuta, nekadašnjih policajaca, branitelja, učitelja.

Rekla je također da se predizborni program buzetskog HDZ-a najviše temelji na zdravstvu, no uz to prioriteti su mu daljnji razvoj gospodarstva i poduzetništva.

Najvažnije je, rekla je Ćaleta, zadržati postojeći broj radnih mjesta i stvoriti uvjete za otvaranje novih. HDZ se zalaže za ravnomjerni razvoj i ulaganja u komunalnu infrastrukturu. Kao grad vode, Buzet ima preduvjete i za razvoj prehrambene industrije, a s druge strane uz Cimos koji ima kvalitetan kadar koji se zna baviti metalurgijom, ima prostora za privlačenje novih investitora samo treba osmisliti kako ih privući. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter