Čakovec: Vlak naletio na betonski predmet na pruzi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Niskopodni vlak koji je prometovao između Čakovca i Kotoribe naletio je oko 17 sati kod pružnog prijelaza u blizini Pribislavaca na za sada nepoznati predmet i pretrpio znatna oštećenja, ali nitko od putnika nije ozlijeđen, izvijestila je policija.

Kako se neslužbeno doznaje, niskopodni vlak naletio je na betonski ili kameni predmet kojeg je postavio nepoznati počinitelj ili više njih.

Glasnogovornik međimurske policije Zdravko Kolarić potvrdio je da nitko od putnika nije ozlijeđen, a sretna okolnost je što je vlak u trenutku udara zbog približavanja pružnom prijelazu smanjio brzinu pa nije ispao iz tračnica. Nakon naleta na nepoznati predmet, strojovođa je vlakom koji se nagnuo u jednu stranu uspio ući u kolodvor u Maloj Subotici, gdje je preusmjeren na slijepi kolosijek.

HŽ je za putnike osigurao novi vlak kojim su nastavili putovanje te vozni red nije bio ozbiljnije poremećen. Pruga, odnosno željezničke šine ili pragovi nisu pretrpjeli oštećenja. Policijski očevid je tijeku, a prve procjene govore da šteta na vlaku iznosi više stotina tisuća kuna.

Inače, pruga kojom je prometovao vlak prva je željeznička pruga u Hrvatskoj, izgrađena je 1860. godine. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter