Čakovec: Uhvaćena skupina krijumčara ljudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je uhvatila skupinu krijumčara ljudi koji su preko hrvatske državne granice prebacivali strane migrante u osobnim vozilima, te ih prevozili do Austrije i Italije, izvijestila je danas međimurska policija na konferenciji za novinare u Čakovcu.

Međimurska policija u koordinaciji s Uskokom, od siječnja ove godine provodila je istragu nad šest osoba osumnjičenih za udruživanje radi krijumčarenja ljudi, istaknuto je.

Osumnjičeni su ilegalne migrante preuzimali na širem području Zagreba, a u najmanje osam slučajeva organizirali su i prebacili najmanje 29 državljana Turske i Sirije iz Hrvatske na područje Slovenije i dalje prema Austriji i Italiji.

Time su si svi okrivljenici pribavili protupravnu imovinsku korist u protuvrijednosti od najmanje 13.400 eura, navodi policija.

Migrante su preko državne granice prebacivali u osobnim vozilima i prevozili ih dalje do Austrije i Italije.

Jučer ujutro na području Policijske uprave međimurske uhićene su četiri osobe, a na području PU zagrebačke jedna osoba, dok se jedna osoba nalazi u zatvoru na izdržavanju kazne.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu provedeno je i pet pretraga osoba, tri pretrage vozila i pet pretraga stana i drugih prostorija, te je pronađeno i oduzeto 12 mobilnih uređaja, 12 komada SIM kartica, jedno stolno računalo, četiri prijenosna računala i dva tableta, te druga razna dokumentacija vezana uz navedena kaznena djela.

Svi uhićenici jučer su predani pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke, a danas je protiv šest osumnjičenika Uskoku je podnesena kaznena prijava. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter