Čakovačka "Genova" pobjednik 6. RMF-a


Nakon dvije natjecateljske večeri i četiri predstavljena mlada i neafirmirana benda - Genove iz Čakovca, Vaanka Schkvare iz Labina, Ovrhe iz Pule i Garage in July iz Osijeka, ocjenjivački sud 6. Rovinj Music Festivala, koji je radio u sastavu Zoran Božić, Denis Budim, Darko Zgrabljić i Leo Modrić, presudio je u korist mladih Čakovčana. Usprkos tome što nije postajala ni najmanja sumnja oko izbora najuspješnijeg neafirmiranog banda, koji će se u rodni kraj vratiti "teži" za pet tisuća kuna, koliko iznosi i pobjednička nagrada, Rovinj Music Festival je dokazao da su na ovom festivalu svi pobjednici.

Naime, podsjetimo da je u samo šest godina postojanja upravo ovaj Festival, postao odredište i želja brojnih neafirmiranih bandova pa ih se samo u ovoj godini na natjecanje prijavilo preko 50 iz  Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i naravno Hrvatske. No, tu prvu stepenicu od prijave do pozornice prošla su tek četiri zvučno i scensko najatraktivnija banda, a stručno-glazbena komisija odlučila je da najbolji među odličnima bude band "Genova". Osim toga, dokazano je, i to iz prve ruke, odnosno svirke da se na ovom Festivalu doslovce "rađaju" buduće zvijezde, kao što je to slučaj s dubrovačkim Silenteom, koji je još 2009. u Rovinju i na RMF-u bio u natjecateljskoj formaciji, a samo pet godina kasnije pojavljuju se i kao jedna od najsjajnijih zvijezda revijalnog dijela programa.

Uz to, pobjednik je i sam RMF, koji ne samo da svakog prosinca Rovinjcima i gostima nudi, u revijalnom programu, ono trenutno najbolje na glazbenoj sceni, već dokazuje i da se upornost, trud i profesionalnost, bilo da je riječ o izvođačima ili organizatorima, ipak na kraju isplati. Jer, Rovinj Music Festival danas je upisan glazbenim i sjajnim slovima na godišnjoj karti najatraktivnijih događanja, ne samo Rovinja i Istre, već i daleko šire. Stoga je pobjednik Festivala i publika koja je izborom izvođača, profitirala.

A da i treća noć 6. RMF-a prođe u dobroj glazbi, plesu i druženju pobrinuli su se prošlogodišnji pobjednici RMF-a We Stand United, koji su svojom energijom zagrijali publiku, da bi ih "vječni dječaci" i karizmatični Davor Gobac, frontmen odličnog Psihomodo popa ni manje ni više, no razvalio.(Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter