Čak devet mjeseci čeka se pregled kod okulista

(Danilo MEMEDOVIĆ / Arhiva GI)
(Danilo MEMEDOVIĆ / Arhiva GI)

Donacije, liste čekanja i liječničke specijalizacije bile su tema današnje redovne konferencije za novinare koju je održala sanacijska upraviteljica pulske Opće bolnice dr.Irena Hrstić.

Ono što pacijente najviše zanima svakako su liste čekanja no nekih promjena u odnosu na mjesec ranije nema. Tako se i dalje najdulje čeka za ultrazvuk srca na koji će pacijenti na red doći tek za godinu dana, a isto toliko čeka se i na ultrazvuk štitnjače. Čak devet mjeseci treba proći za oftamološki pregled, a podjednako dugo čeka se i u ambulanti za oftalmodijabetes.

Za pregled vidnog polja treba se strpjeti pola godine, a za kolonoskopiju pet mjeseci, dok se će ambulantne pacijentice na papa test morati pričekati tri mjeseca. Dva mjeseca treba čekati na prvi pregled kod dermatologa, a isto toliko čeka se i za ultrazvuk abdomena kao i na pregled u dječjoj oftalmološkoj ambulanti.

U nastavku je sanacijska upraviteljica izvijestila o donacijama koje su u zadnjih mjesec dana stigle u bolnicu. Navela je da je Erste banka bolnici dodijelila ukupno 30 tisuća kuna, a tim je novcem kupljen aparat za kombiniranu elektroterapiju strujama i ultrazvukom koji će biti dodijeljen Odjelu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Taj je aparat koštao 21.500 kuna, a ostatak sredstava iskorišten je za nabavku pet antidekubitalnih madraca. 

Ukupno 15.783 kuna bolnici je dodijelila Liga protiv raka i tim su novcem oličeni zidovi i šalteri u prostorima Onkološke dnevne bolnice. Gradsko društvo Crvenog križa Pula bolnici je dodijelilo 4.130 kuna čime su nabavljene toaletne stolice i stolice za bolesničke sobe za pulmološki odjel.

Bolnica se može pohvaliti i novim specijalizacijama i subspecijalizacijama pa tako odnedavno među kadrovima imaju subspecijalista forenzičke psihijatrije, specijalista reanimatologije i intenzivnog liječenja, specijalistu internista, specijalistu pedijatrije, specijalistu digestivne abdominalne kirurgije i užeg specijalista pedijatrije-pedijatarska neonatologija. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter