Cak 76 posto gradana smatra da Cacic mora otici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak 76 posto ispitanika u anketi Ipsos Pulsa za Dnevnik Nove TV smatra da Radimir Cacic nakon izricanja nepravomocne presude mora otici iz Vlade. Tako misle dvije trecine glasaca Kukuriku koalicije i 83 posto biraca HDZ-a.

Da Cacic ne treba cekati pravomocnu presudu nego treba odmah otici iz Vlade, smatra 72 posto ispitanika, 62 posto onih koji su birali Kukuriku i 81 posto biraca HDZ-a.

Stav o tome što treba ciniti premijer Zoran Milanovic je podijeljen. Naime, 48 posto anketiranih smatra da premijer treba pokrenuti smjenu Cacica, a njih 43 posto da treba Cacicu prepustiti da odluci što ce.

Odlazak Cacica ne bi oslabio Vladu u izvlacenju zemlje iz krize, smatra 53 posto ispitanika, a njih 17 posto misli da bi je ojacalo.

Cacica negativno doživljava 66 posto gradana, medu njima je 54 posto biraca Kukuriku koalicije, a 78 posto biraca HDZ-a.

Presuda je ocekivana za 50 posto ispitanika, a njih 43 posto smatra da bi bila blaža da mu je sudeno u Hrvatskoj. Istodobno, 54 posto njih misli da je presuda nepravedna.


Podijeli: Facebook Twiter