Čak 700 učenika danas se natječe u matematici

Čak 700 djece pokazalo je svoje matematičke vještine (D. MEMEDOVIĆ)
Čak 700 djece pokazalo je svoje matematičke vještine (D. MEMEDOVIĆ)

U petak ujutro u pulskom hotelu Brioni započelo je ekipno natjecanje iz matematike "Ekipa za 5+" u sklopu ovogodišnjeg, 11. festivala matematike kojeg organizira Matematičko društvo Istra. Nešto ranije u hotelu Park Plaza Histria otvorena je i smotra učeničkih radova pod nazivom "Matematika+/Pula+".

Nakon službenog dijela otvaranja, samo rješavanje zadataka trajalo je do iza podneva, a proglašenje pobjednika najavljeno je za 18 sati.

 - Na ovogodišnjem natjecanju okupilo se čak 648 natjecatelja učenika iz cijele Hrvatske i to u sklopu ekipnog natjecanja te još 65 učenika koji sudjeluju u projektu "Matematika+", a prati ih 150 mentora, istaknuo je prigodno predsjednik Matematičkog društva Istra Robert Gortan.

Kako je naglasio, cilj ovog natjecanja koje je u svom 11. iizdanju već postalo tradicionalno okupljanje najboljih mladih matematičara, jest populariziraati matematiku i približiti je učenicima od malih nogu.

- S obzirom da nam iz godine u godinu raste broj sudionika pa je ove godine dosegao rekordnu brojku od 700-injak djece, doista mogu potvrditi da u svom cilju i uspijevamo, dodao je Gortan.

U sklopu natjecanja održana su i tematska predavanja za mentore u hotelu Brioni. Tako je Maja Marić govorila na temu "Klokan u redovnoj nastavi matematike", a Gojko Krivokapić o Paradoxu. S. ZRINIĆ TERLEVIĆ


Podijeli: Facebook Twiter