Čak 40-ak događanja u 60 najtoplijih dana u godini

Predstavljanje ovoljetnog programa
Predstavljanje ovoljetnog programa

Na terasi Gradske kavane Loredana Ružić Modrušan, viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću u Gradu Labinu, zamjenik gradonačelnika Zoran Rajković te direktorica Turističke zajednice Radmila Paliska Kos zajedno sa suradnicima predstavili su program 14. Labin Art Republike (LAR). Dvomjesečni festival kulture i umjetnosti ovog ljeta donosi 40-ak kulturnih događanja raspoređenih kroz 60 najtoplijih dana u godini, rekla je Ružić Modrušan.

Otvorenje na Petrovi

Svečano otvorenje je na gradskoj fešti Petrova, koja je ove godine obogaćena Festivalom poduzetništva, obrta i OPG-a, a održava se u subotu, 2. srpnja. Čast podizanja zastave festivala i otvorenja labinskog kulturnog ljeta pripala je lokalnom etno bendu Šćike, koji će nastupiti na Petrovi uz popularnog pjevača zabavne glazbe Ivana Zaka. Već prvi tjedan nakon otvorenja LAR-a, kreće trodnevni Labin Jazz festival, uz nastupe vrsnih jazz, blues i soul glazbenika poput Cubisma, Jelene Radan i Damira Halilića Hala.

Od glazbenih događanja svakako treba izdvojiti Susret klapa, koji se ove godine vraća u punoj snazi na labinski starogradski trg, a tu je još i koncert hvaljenog tenora Ive Gamulina Giannija, intimni koncert Elis Lovrić u amfiteatru Parka skulptura Dubrova, plesni spektakl "Noć Brazila u Labinu" te završni koncert festivala, nastup hvaljene labinske vokalne skupine XL.

Rajković je predstavio program Klasičnog ljeta te najavio osam koncerata u labinskoj župnoj crkvi i nastupe Gradskog orkestra. Voditeljica tima Loredana Ružić Modrušan istaknula je da neće nedostajati predstava za djecu i odrasle.

Do zadnjeg četvrtka u kolovozu

- I ovog ljeta očekuje nas spektakularna Labinska ulična čarolija, kada će ulični zabavljači, svirači i glumci okupirati svaki kutak starogradske jezgre. Uz brojne izložbe u Gradskoj galeriji i crkvici sv. Stjepana, tu su i dani otvorenih ateljea labinskih likovnih umjetnika te nezaobilazni noćni razgled starog grada, svakog utorka od 21.30 sati, rekla je Ružić Modrušan. Novosti ovogodišnje LAR-a su brazilske večeri salse i cubizma. LAR traje do posljednjeg četvrtka u kolovozu, a sva događanja mogu se pratiti na društvenim mrežama i web stranici festivala. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter