Čak 35 posto proračuna dolazi iz EU fondova

Plesačice iz Piruete prate nastup klape Škerac
Plesačice iz Piruete prate nastup klape Škerac

Ovogodišnji općinski proračun iznosi rekordnih 112,88 milijuna kuna, a čak 40 milijuna planiramo prihodovati iz EU-fondova, pohvalio se predsjednik medulinskog Općinskog vijeća Marko Zlatić na jučerašnjoj svečanoj sjednici kada je iznio izvješće o radu Vijeća. Pored toga, pohvalio se kako je Vijeće usvojilo urbanističke planove uređenja nakon što su ih čekali 10 godina te podnijeli zahtjev za stjecanje statusa grada.

Planova napretek

Medulinski načelnik Goran Buić pojasnio je gdje će uložiti 35 posto proračuna koji dobiju iz EU-a. Spomenuo je arheološki park Vižula, dječji vrtić u Pomeru, malin na kaštelu, vodovodnu mrežu… Najavio je i ostale brojne projekte koje Općina ima u planu realizirati narednih godina. Gotovo da nije izostavio niti jednu javnu ustanovu čija zgrada nije u planu rekonstrukcije, renoviranja, (nado)gradnje.

Među dobitnicima općinskih priznanja je i najtrofejnija hrvatska atletičarka Sandra Perković. Izabrana je za počasnu Medulinku, smatraju je svojom jer tu stalno trenira i promovira mjesto kao sportsku destinaciju. Mario Klarić dobio je povelju za izniman doprinos očuvanju sjećanja na medulinske maline na vitar. Književnik i fotograf Vladimir Gagliardi, član udruge Format, nagrađen je za praćenje manifestacija u općini. Dr. Lorena Lazarić Stefanović dobila je povelju za neumoran osobni angažman u civilnom sektoru, za opće dobro i posebno za marginalizirane, isključene te nezaštićene skupine. Pisac Albino Crnobori nagrađen je za velik trag koji je ostavio u kulturnom i društvenom životu Istre, dok je Marin Mihovilović zaslužan za izgradnju Doma DVD-a u Medulinu.

Nagrađeni sportaši

Načelnik je uručio zahvalnice i za izvanredne sportske rezultate i volonterski rad. Nagrađeni su ribolovac Martin Žgomba, kajter Martin Dolenc, ronilac Tijana Pavelić, ženska ekipa Ronilačkog sportskog kluba Mladost, atletičarka Mikela Ristoski i volonterka Lara Vuica. Nagrađeni su mještani koji imaju najbolje uređene okućnice: Ana Šikić iz Banjola, Kristijan Siladić iz Medulina, Lidija Zeljko iz Pješčane Uvale, Katica Stanić iz Pomera, Adolf Koletnik iz Pemanture i Mirela Bizjak iz Vinkurana.

Udruge na placi

Na placi su svoje aktivnosti prezentirale udruge s područja općine, uz kulturno-zabavni program te gastro ponudu. Udruga MedulinArt izložila je unikatne radove svojih članica te organizirala razmjenu za knjige koje će donirati Sigurnoj kući u Puli. Studio Valerija organizirao je radionicu slikanja, vinkuranska Rotonda predstavila radove svojih članova, kao i Dnevni centar za radnu terapiju i rehabilitaciju iz Pule. Nastupila je skupina Tanac te duo Ismir Abidović i Marin Kalfić, koje također čine korisnici Centra, uz folkloraše Mendule, orkestar te klapu Škerac i plesače iz studija Pirueta. Sakramenska dica održala su koncert. Nastupio je i Zaro XL, a najviše aplauza su dobile recitatorice Karla Deković, Lana Orozi i Nina Gornik. (P. GREGOROVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter