Cak 21 demo-bend u dvije veceri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon deset godina tradicija se nastavlja - Pula opet dobiva gitarijadu na glavnom gradskom trgu, u šatoru na Portarati, gdje ce se u subotu i nedjelju predstaviti istarski demo-bendovi koji sviraju razlicite stilove, o cemu je bilo rijeci danas u MMC-u Luka.

U subotu od 20 sati nastupit ce sastavi koji su se prijavili na 16. hrvatski glazbeni festival u Zaboku, još prije no što je bio raspisan natjecaj za pulsku gitarijadu. Nastupit ce grupe Bow And Arrow, Fancy Filter, Metanoia, Mighty Zazuum, Radio Aktiv, Bendover, Fault i gosti veceri, pobjednici labinske gitarijade, grupa Storm. Pobjednik ce biti odabran iste veceri, a žiri ce ocjenjivati sve - od svirke i izgleda do pripreme i organizacije. Od iduce godine regionalna selekcija za ulazak u finale HGF-a obavljat ce se upravo na pulskoj gitarijadi.

Druge veceri predstavit ce se cak 13 mladih bendova, i to oni koji su se do 11. travnja prijavili direktno na gitarijadu. Od 21 prijavljenog benda za nastup su odabrane grupe Incident, Moc Rasute Pažnje, Hombe, Shadow MC i Pokret Otpora iz Pule, Greenfly i Bez Identiteta iz Pazina, Avenue Road i Carpe Diem iz Poreca, Grief Charisma i Soul Display iz Labina, Clavius iz Novigrada te novigradsko-porecki bend Tin Progress. S obzirom na toliki broj bendova, pocetak je tocno u 19 sati, a sve ce grupe imati na raspolaganju 15 minuta da pokažu što znaju.

Pobjednicki bend takoder ce osvojiti direktan prolaz u finale 15. HGF-a u Zaboku 24. i 25. lipnja, ali kao nagradu imat ce priliku i snimiti spot u produkciji pulske TV Nove, a dobit ce i statuu u trajno vlasništvo.Drugoplasirani ce imati priliku za medijsku promociju poput nastupa u Glazbenim susretima srijedom u organizaciji HGU-a, te ce održati koncert u Rock Caffeu u Puli. Treceplasirani dobivaju jednogodišnje clanstvo u HGU-u, a na poklon ce dobiti i štimer, palice i žice. Uz to, sva tri prvoplasirana benda nastupit ce u emisiji Radio Pule "Bez anestezije".

Prve i druge veceri snimit ce se DVD, a napravit ce se i kompilacija s gitarijade koja ce ukljucivati nastup u emisiji "Bez anestezije" koji ce poslati medijima da bi mladi bendovi dobili što više medijskog prostora, objasnila nam je Nataša Petric Tasha, tajnica istarske podružnice Hrvatske glazbene unije, koja, uz Rock Caffe i Grad Pulu, organizira cjelokupnu manifestaciju.

Predsjednik istarske podružnice HGU-a Bruno Krajcar izrazio je želju da se ova udruga etablira kao mjesto gdje mladi bendovi mogu potražiti pomoc, mogu se uclaniti i dobiti savjete.

Gitarijada ce se održati u sklopu šire manifestacije na Portarati, nazvane Gastro-rock dani, o cemu je govorio Mirko Mocko iz Rock Caffea. Program ce trajati do cetvrtka 5. svibnja, a od ponedjeljka u šatoru ce se svakodnevno od 9 do 14 sati održavati prezentacija istarskih autohtonih proizvoda uz bogatu gastro-ponudu i promotivne cijene te živu glazbenu podlogu trija Val. Od 21 sat posjetitelje ce zabavljati cover bendovi, i to u ponedjeljak ekipa okupljena u programu Pula Rock Session, u utorak Le Monde, u srijedu Double Dose i VIS The Thunderbirds te u cetvrtak Night Express. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter