Čak 15 žena na listi za pulsko Gradsko vijeće

Robert Cvek, Boris Miletić, Elena Puh Belci, Valter Boljunčić, Elvira Krizmanić Marjanović, Gordana Ferenčić i Zdenko Pliško (D.
Robert Cvek, Boris Miletić, Elena Puh Belci, Valter Boljunčić, Elvira Krizmanić Marjanović, Gordana Ferenčić i Zdenko Pliško (D.

Gradsko izborno povjerenstvo danas ujutro zaprimilo je prvu kandidacijsku listu za gradonačelnika, njegove zamjenike i Gradsko vijeće Pule. Predala ju je koalicija stranaka IDS-HNS-ISU-Zeleni savez - Zeleni. Iako je bilo dovoljno 900 potpisa oni su predali listu s prikupljenih 3.500 potpisa potpore. Uz predsjednika IDS-a i kandidata za gradonačelnika Pule Borisa Miletića, prisutni su bili i kandidati za zamjenike Robert Cvek i Elena Puh Belci te predstavnici koalicije: Valter Boljunčić (IDS), Elvira Krizmanić Marjanović (HNS), Zdenko Pliško (ISU) i Gordana Ferenčić (Zeleni).

Nakon izvršene primopredaje Miletić se obratio medijima te otkrio da imaju čak 15 žena od ukupno 25 kandidata na svojoj listi za Gradsko vijeće.

- Pri kreiranju liste za Gradsko vijeće vodili smo računa o rodnoj ravnopravnosti i da imamo različite profile ljudi jer je grad jedno kompleksno biće i ima jako puno različitih struktura. Vodili smo računa zastupati sve naše mjesne odbore, vodili smo računa o mladima i o ljudima s iskustvom, iznio je Miletić, pozvavši Puljane da 21. svibnja izađu na izbore te da pokažu kako se bore za "istarske vrijednosti, za naš način života i kako se bore za Pulu i Istru".

- Pula i Istra su sinonim za stabilnost, rast i napredak. Drago mi je da živimo u tom okruženju i da smo svijetli primjer u Hrvatskoj, mjesto gdje se može ići naprijed i stvarati nova dodatna vrijednost. Pula i Istra doista jesu svijet za sebe po pitanju zaštite manjina, borbe za građanska i ljudska prava, istaknuo je Miletić.

Naveo je da su u proteklom razdoblju puno toga napravili te realizirali puno projekata i programa, no, istaknuo da je posla pred njima te se vesele tom izazovu.

Miletić: HDZ i Most se bave sami sa sobom

Miletić se ponovno osvrnuo i na krizu Vlade.

- U Hrvatskoj imamo politički kaos i nestabilnost, koju su izazvali Most i HDZ. Umjesto da Hrvatska ide naprijed, vidimo da se HDZ i Most u političkom spektru De facto bave sami sa sobom i to nije dobro. Dok jedna Danska uvodi povjerenika za informatiku, kako bi privukli čim više informatičkih tvrtki u svoju zemlju, mi vidimo da Most i HDZ po drugi put izazivaju apsolutnu političku nestabilnost u zemlji, nefunkcioniranje institucija, nepovjerenje između Vlade i parlamenta, iznio je Miletić. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter