Cajevi za razlicita raspoloženja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U istocnjackim kulturama kao što su Japan i Kina caj je nezaobilazni dio dnevnih rituala. Caj nas može ugrijati, ozdraviti, može nam podignuti raspoloženje.

Osim toga, caj nam može pomoci da se razbudimo, da lakše zaspimo, caj podiže imunološki sustav, a antioksidansi u nekim od cajeva kao što je zeleni ili bijeli pomaže i u borbi protiv pošasti današnjice – tumora.



Trebate brzo razbudivanje?

Probajte crni caj! On je posebno dobar želite li smanjiti unos kave jer ima slican sastav kofeina. Jacina crnog caja probudit ce sva vaša osjetila i pomoci vam da se osjecate razbudeno cijelog dana.

Treba vam osjecaj svježine?

Probajte bijeli caj! Bijeli caj ima najmanje kofeina i najviše antioksidansa. On je ujedno i caj koji se najmanje obraduje. Stoga cete se nakon ispijanja bijelog caja osjecati svježe i zdravo.

Želite se osloboditi stresa?

Probajte zeleni caj! On nije prepun kofeina kao primjerice crni caj. Okus mu je pomalo gorkast i odlican je za smirivanje i smanjenje stresa.



Treba vam inspiracija?

Probajte indijski chai. Ova vrsta ima u sebi osim crnog caja i mnogo zacina koji ce vam jednostavno razbuditi osjetila i potaknuti maštu.

Patite od promjene vremena?

Probajte vocne cajeve. U našim je trgovinama velik izbor vocnih cajeva – naranca, cimet, jabuka, jagoda, šipak itd. Ako vas muci lagana glavobolja, bolovi u tijelu, mracne misli i sve ono što u sebi nose ceste promjene vremena, probajte neki od vocnih cajeva i osjecat cete se bolje.


Podijeli: Facebook Twiter