Cajevac za sve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Etericno ulje cajevca ima vrlo široku upotrebu. Preporucuje se za dezinfekciju površina, pa je posebno korisno imati ga uz sebe na putovanjima. Dovoljno je na maramicu nakapati cisto ulje cajevca i prebrisati površinu koju treba dezinficirati.

Cajavec ima baktericidno djelovanje, baš kao i lavanda i eukaliptus, pa je u kombinaciji s tim etericnim uljima još ucinkovitiji. Za one ekološki svijesne, naputak za prirodno cišcenje doma: u vodu za pranje poda dodati jabucni ocat i 20-tak kapi cajevca. Potom odraditi standardne radnje koje se vrše pri cišcenju.

Nekoliko kapi cajevca može se kombinirati s gelom aloa vere i koristiti se umjesto dezodoranta. Na taj nacin se mogu izbjeci štetni sastojci u vecini kupovnih proizvoda koji se upotrebljavaju za tu namjenu, a za koja je dokazano da mogu izazvati hormonalne poremecaje, pa cak i rak dojke.

Cajevac se primjenjuje kod akni, prhuta, gljivicnih bolesti stopala, herpesa, gljivica, bradavica, opeklina, rana, uboda kukaca, prehlada, gripe...

Prije upotrebe u zdravstvene svrhe najmudrije je podrobnije se informirati kod nekog od aromaterapeuta ili iz provjerenih izvora.


Podijeli: Facebook Twiter