Čagalj: Ostanak Jure Obšivača najveće pojačanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Temperatura polako raste, kako ona u termometru, tako i ona u svlačionici nogometaša Istre 1961 kojima se bliži početak sezone. Povratkom s visinskih priprema na Rogli trener Igor Pamić posložio je svoj uobičajeni radni ritam po kojem su njegovi puleni jučer na meniju imali samo jedan trening, kojei su popodne odradili u Štinjanu. Započeo je u 19 sati, nešto kasnije od uobičajenog jer je Paminjo dopustio svojim igračima da pogledaju susret hrvatske U-20 reprezentacije na SP-u.

Jutro je bilo slobodno, ali opet je bilo poprilično živo na "Drosini". Neki su igrači radili individualno, odrađivali krugove oko terena, a besposlen nije sjedio ni fizioterapeut Goran Marjanović koji je bio zadužen za terapije i masaže. Među onima koji su mu "pali šaka" bio je i Igor Čagalj, no nije bilo razloga za uzbunu jer jednog od dvojice "zeleno-žutih", uz kapetana Fausta Budicina, starijih od 30 godina, nisu mučili nikakvi zdravstveni problemi.

- Došao sam samo na malo masaže, čisto radi preventive. Već sam u nekim godinama i svjestan sam da svaki trenutak trebam iskoristiti za svoje tijelo - odagnao je sve brige Igor Čagalj, koji je zbog zdravstvenih problema propustio završnicu prošle sezone. - Zdravstveno je sada sve u najboljem redu. Dosadašnji dio priprema odradio sam kompletno, a to mi je u ovom trenutku najbitnije. Zdravlje je najvažnije, sve ostalo će doći s time.

Kad to kaže igrač za kojim je deset prvoligaških sezona, nema potrebe da u to ne povjerujemo. Upravo to iskustvo, koje se ne može steći preko noći, moglo bi ove sezone nedostajati "zeleno-žutima" koji su poprilično pomladili svlačionicu.

- Puno je mladih igrača, istina, no to diktira financijska situacija u klubu. Naše najveće pojačanje definitivno je ostanak Jure Obšivača, to će nam puno značiti.

Što se tiče ovih novih, došao je Brazilac Jo koji je kvalitetan igrač, dok se Radonjić pokazao kao zanimljiv potencijal, fizički jako moćan napadač. Ovim mlađima koji su ljetos stigli još treba vremena da pohvataju konce, no potencijala imaju, inače ne bi ni bili ovdje - istaknuo je Čagalj, koji je u redove Istre 1961 stigao prošlog ljeta.

- Jednu sezonu sam u Puli i osjećam se kao da sam dugi niz godina ovdje. Ljudi oko kluba i u klubu, navijači, svi su stvarno cijelo ovo vrijeme bili fer i korektni prema meni i ja im se želim odužiti na najbolji mogući način, a to je igrama na terenu. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter