Čagalj o susretu sa Zadrom: Bitno je ne primiti gol

Igor Čagalj (P. PAUNOVIĆ/CROPIX)
Igor Čagalj (P. PAUNOVIĆ/CROPIX)

Neće po dobrom Igor Čagalj pamtiti 2013. godinu, barem onaj njezin dio koji je ostao iza njega. Iskusnom stoperu Istre 1961 proljetos je pozlilo na utakmici protiv Zadra, današnjeg protivnika s kojim će "zeleno-žuti" odmjeriti snage na "Drosini" u utakmici koja će započeti u 15 sati, nakon čega je napustio teren i potom propustio preostalih sedam prvenstvenih kola.

- Dobro smo trenirali tijekom ove pauze, igramo na domaćem terenu i u nastavak prvenstva želimo ući s pobjedom - rekao je Igor Čagalj. - Kvalitetno smo radili ova dva tjedna, ali morate uzeti u obzir da dosta igrača nije prošlo kompletne pripreme, uigravali smo se i skupljali snagu u hodu. To je imalo odraz i na naše igre, činjenicu da bismo pred kraj utakmice ostajali bez snage. Svi vjerujemo da ćemo nakon ove pauze biti bolji, nakon iduće još bolji i tako dalje samo nastaviti rasti.

Prvi test trenutačne forme "zeleno-žute" momčadi donijet će današnji sraz sa Zadranima.

- Svjesni smo da nas čeka teška utakmica protiv momčadi koja se dobro brani te brzo i kvalitetno otvara. Jako su čvrsti iza, gusti, pogotovo kad igraju na strani, a usto imaju brze igrače koji pravovremeno izlaze i protivniku stvaraju neprilike. Opasni su iz kontre i polukontre i morat ćemo biti na svom maksimumu ako želimo uzeti bodove. Njihovi rezultati u dosadašnjem tijeku sezone me nisu iznenadili. Imaju kvalitetnog trenera, ostalo im je dosta igrača iz prošle sezone, na to su nadodali iskusne Neretljaka i Tadića i oni će sigurno biti sve opasniji. Ovaj dvojac će im donijeti kvalitetu i mirnoću, ono što im je trebalo jer Zadar ima dosta mladih igrača i oni im mogu puno pomoći - istaknuo je Čagalj, koji vjeruje da se Zadrani u Pulu neće doći samo braniti.

- Trener Pamić nam je rekao da Zadar igra u sustavu u kojem dvije špice napadaju dva stopera. To ima naravno ima svoje prednosti, ali i mane, no kako bilo, moramo se koncentrirati samo na sebe i ako budemo pravi, sve bi trebalo biti u najboljem redu.

Ogled na "Drosini" donijet će sraz susjeda na ljestvici, šestoplasirane Istre 1961 koja na svom kontu ima 11 bodova i stepenicu slabije plasiranog Zadra koji ih je dosad prikupio sedam. (I. CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.

Istra 1961 - Zadar
Početak u 15 sat (Arenasport)
Susret 9. kola Prve HNL
Gradski stadion "Aldo Drosina"
Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb)
Pomoćnici: Vrabec i Gulan (oba Zagreb)


Podijeli: Facebook Twiter