Čagalj: Kažnjeni smo zbog prevelike želje za pobjedom

Ostao bez snage - Igor Čagalj (D. MEMEDOVIĆ)
Ostao bez snage - Igor Čagalj (D. MEMEDOVIĆ)

Dva su domaća susreta odigrali u nastavku prvenstva i dvije su knedle morali progutati pulski nogometaši. U dva ogleda sa zagrebačkim sastavima, s dva sestrinska kluba Dinamom i Lokomotivom, nisu "zeleno-žuti" uspjeli osvojiti niti bod.

Ako im se protiv Dinama i nije moglo puno zamjeriti, jer su "modri" daleko najkvalitetnija hrvatska momčad, protiv "lokosa" se ipak očekivalo više. Uostalom, najavljivali su to i sami igrači pulskog kluba uoči susreta.

Međutim, teško da su mogli predvidjeti da će goste darivati tolikim poklonima, a kad je isto krenuo činiti i "čovjek u crnom", bodovi su ponovno otišli autobusom put Zagreba. Treneri obično kažu da je u takvim situacijama posljedice poraza najbolje istjerati znojem. Tako su pulski igrači jučer ujutro u teretani, a popodne trčanjem na "Drosini" tu rečenicu proveli u praksi. Između dva treninga vrtjela se među "zeleno-žutima" i dalje subotnja priča bez sretnog kraja.

- Lokomotiva je u subotu samo uzela ono što smo joj mi ponudili i na koncu zasluženo osvojila sva tri boda. Znalački su iskoristili sve one brojne pogreške koje smo mi napravili, a koje inače nisu karakteristične za našu igru, rekao je stoper Istre 1961 Igor Čagalj.

- Željeli smo dobiti Lokomotivu više nego ijednog drugog suparnika. Nije teško pogoditi razlog. Ispalo je da smo to željeli i malo previše i na kraju izgorjeli u toj želji. Dali smo sve od sebe da ih dobijemo, čak smo odigrali vrlo kvalitetnih prvih pola sata. Napali smo ih visoko, stisnuli pred njihov kazneni prostor i diktirali igru.

Nažalost, počeli smo s pogreškama. Ponudili smo im priliku da osvoje sva tri boda, a oni su previše kvalitetni da je ne bi znalački iskoristili.

U drugom smo poluvremenu krenuli spuštenih glava po pobjedu, a oni imaju kvalitetne, "motorične" igrače i to je bila voda na njihov mlin, veli Čagalj. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter