Čagalj: Dat ću sve za pobjedu Istre 1961!

Igor Čagalj (Arhiva)
Igor Čagalj (Arhiva)

Istra 1961 prvu će trećinu sezone zaključiti danas na Kantridi, gdje će joj u susjedskom derbiju domaćin biti Rijeka. Susret koji će započeti u 19 sati donijet će sraz dviju momčadi kojima u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže, barem što se bodovnog konta tiče, pa taj rezultatski imperativ dodatno podiže adrenalin kojeg danas ionako neće uzmanjkati.

Posebnu draž dvoboju bijelih i zeleno-žutih daje činjenica da će danas na travnjak istrčati popriličan broj igrača koji su tijekom svoje karijere branili boje oba kluba. Jedan od njih je i Igor Čagalj, koji se nakon pet godina provedenih na Kantridi, od kojih je sezonu i pol nosio kapetansku traku, ovog ljeta preselio na Drosinu.

- Rijeka je klub koji je obilježio moju karijeru - rekao je Igor Čagalj. - Ponosan sam na vrijeme provedeno u Rijeci, taj period neću nikada zaboraviti. Bit će mi lijepo ponovno doći na Kantridu. Ali, sada sam igrač Istre 1961 i dat ću sve za moju momčad.

- Morat ćemo biti oprezni u prvih 15-ak minuta jer će Rijeka nakon dva loša zadnja rezultata, nošena publikom koja će biti njen 12. igrač, ući žestoko u utakmicu. To će biti najvažniji period utakmice. Ne treba zanemariti ni činjenicu da mi igramo dobro u zadnje vrijeme, a žao mi je što to nismo bodovno oplodili, ustvrdio je Čagalj.

Nerijetko su ogledi Istre 1961 i Rijeke bili prožeti neželjenim scenama u kojima su u glavnim ulogama bili navijači oba kluba za koje bi se teško moglo reći da žive u ljubavi.

- Ne vjerujem da će danas biti nemira. Dosta se to potencira, ali očekujem da se susret odigra u prekrasnom ambijentu kojeg ništa neće pokvariti, kako na tribinama, tako i na terenu gdje tenzija sigurno neće biti - uvjeren je pouzdani stoper Istre 1961, koja će danas biti lišena pomoći Alena Pamića i Slavka Blagojevića. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter