Čagalj: Bit ću spreman za ogled s Lokomotivom

Igor Čagalj i Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Čagalj i Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ)

Generalku pred start tekućeg prvenstva nogometaši Istre 1961 odigrali su u Novoj Gorici protiv tamošnjeg slovenskog prvoligaša, a tijekom reprezentativne stanke su nogometaši Gorice stigli na jug Istre i u utakmici odigranoj u Medulinu s 2:0 svladali "zeleno-žute".

- Jako smo trenirali u ovoj pauzi, nakupilo se malo i umora te stoga ovaj poraz ne treba nikoga previše zabrinjavati. Ogled protiv Gorice prvenstveno je poslužio da se malo istrčimo i da ovi igrači koji dugo nisu igrali "osjete" utakmicu, a kako se pritom nitko nije ozbiljno ozlijedio, mislim da je ona iskorištena na najbolji mogući način, rekao je Igor Čagalj, pouzdani stoper Istre 1961.

Premda je Čagalj istaknuo da je puno važnije od samog rezultata protiv Gorice bilo to da se nitko nije ozlijedio, upravo je on zbog zdravstvenih problema prije vremena otišao put svlačionice.

- Nije to bilo ništa ozbiljno. Malo teren, malo umor, pa usto i malo više godina, sve se nakupilo i kao reakcija na to stigli su grčevi u zadnjoj loži. Već u srijedu ću se uključiti u normalan rad i za subotnju utakmicu bih trebao biti spreman, naglasio je Čagalj i otklonio veliku brigu s pleća Igora Pamića koji bi teško nadoknadio izostanak i drugog standardnog stopera sad kad se zna da će Fausto Budicin zbog ozljede koljena teško biti spreman za ogled protiv Lokomotive. Izvan stroja je i Tomislav Havojić koji je zadobio distorziju skočnog zgloba, dok su se jučer u rad uključili rekonvalescenti Slavko Blagojević i Oliver Petrak.

- Ostali smo u Puli da se odmorimo i što bolje pripremimo za ovo što nam slijedi, gostovanje protiv Lokomotive nakon čega nam slijede dvije domaće utakmice, sa Slavenom i Osijekom, a tu je i kup. Ciklus je to koji može usmjeriti daljnju sezonu i trebamo ga dočekati spremni, napominje Čagalj. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter