Čačića veseli premijera novog dresa 'vatrenih' u Osijeku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ponedjeljak su u Zagrebu hrvatskim medijima službeno predstavljena nova dva dresa hrvatske nogometne reprezentacije u kojima će 'vatreni' igrati na Europskom prvenstvu u Francuskoj, a naši će najbolji nogometaši prvi put u njima zaigrati na predstojećim prijateljskim ogledima s Izraelom u Osijeku i Mađarskom u Budimpešti. 

Hrvatska reprezentacija će se u srijedu u Gradskom vrtu Izraelu suprotstaviti u prvoj garnuituri, prepoznatljivoj po crveno-bijelim kvadratićima, dok će tri dana poslije protiv Mađara premijeru imati i druga, plava garnitura koja, također, u svojoj osnovi ima šahovnicu sastavljenu od svjetlijih i tamnijih nijansi plave boje.

"Veseli me što ćemo u novom dresu prvi put igrati u Osijeku, gdje se hrvatska reprezentacija dočekuje s posebnom toplinom i veseljem. Uvjeren sam da ćemo na terenu uzvratiti na najbolji mogući način i u ze dvije utakmice učiniti sve da hrvatska reprezentacija prezentira svoju kvalitetu", rekao je izbornik reprezentacije Ante Čačić na konferenciji za novinare na kojoj je obznanio da neće pozvati novog igrača za ova dva susreta, koji bi zamijenio ozlijeđenog napadača Dinama Marka Pjacu.

"U ove dvije utakmice želim maksimalno opteretiti igrače, jer će treninzi uglavnom služiti za rekuperaciju. Na tim utakmicama moramo dobiti saznanja, kao što smo dobili protiv Rusije u Rostovu, na koji način, s kim i kako se pripremati za ono što nas čeka u Francuskoj", pojasnio je svoju odluku Čačić.

Od reprezentacija Izraela i Mađarske izbornik Čačić očekuje da budu dobar test mogućnosti za njegove momčadi, posebno za igrače na poziciji lijevog boka, za koju će konkurirati Šime Vrsaljko i Domagoj Vida.

"Nismo uspjeli standardizirati tu poziciju na lijevoj strani obrane, a upravo će ove dvije utakmice pokazati možemo li i na koji način s ovim igračima odgovoriti zahtjevima igre. Isto tako bit će prilika i za promjene u sustavu igre, što ćete sigurno imati prilike vidjeti", najavio je izbornik, ali nije želio otkriti o kakvim se promjenama radi.

Čačić je rekao da je još dosta mjesta na popisu kandidata za momčad koju će voditi u Francusku te izrazio nadu da će se među njima naći i Pjaca kojem su liječnici prognozirali šestotjednu stanku.

"Radi se o igraču koji bi oplemenio konkurenciju u momčadi. Očekujem da će se oporaviti i da će u svibnju početi igrati. Ima dovoljno vremena da nam svojim igrama pokaže da je spreman za Euro", rekao je izbornik.

Čačić je prokomentirao i nedjeljni derbi na Poljudu u kojem je Hajduk nakon dvije i pol godine ponovno uspio pobijediti Dinamo u prvenstvu.

"Veseli me da smo gledali izrazito kvalitetan hrvatski derbi, da je Hajduk došao do vrijedne pobjede, što je dobro i za našu ligu, jer je bitno da neizvjesnost u natjecateljskom dijelu traje što duže. Važnije od svega je da smo gledali utakmicu iza koje nema repova i to je dobro za nogomet." (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter