Cacica doživljavaju gore od Sanadera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema redovnom mjesecnom istraživanju agencije Promocija plus, Cro-Demoskop, u srpnju razlika izmedu SDP-a i HDZ-a nakon dužeg vremena pala ispod deset postotnih poena: SDP dobiva 28,5 posto, a HDZ 18,7 posto glasova. SDP je, primjerice, prije pet mjeseci bio na 34 posto, dok je HDZ prije dva mjeseca imao 16,2 posto potpore.

I dok je HNS, zacudo, u mjesecu nakon Caciceve presude zabilježio rast od 0,2 postotna poena, sam prvi potpredsjednik Vlade je postao prvi na još jednoj listi - politicara koje ispitanici najnegativnije doživljavaju. S vrha je istisnuo Ivu Sanadera, a na dalekom trecem mjestu su - "svi politicari". Cacic je najnegativniji za 29,6 posto ispitanika, Sanader za 27,2, a "svi politicari" za 9,6 posto.

Najpopularniji je predsjednik Ivo Josipovic (37,6), ispred guvernera HNB-a na odlasku Željka Rohatinskog (7,2) te šefa laburista Dragutina Lesara (6,8 posto).

Razlika izmedu Kukuriku koalicije i koalicije s kojom je na posljednjim izborima izišao HDZ (DV i Kerumov HGS) takoder se smanjuje, dok je prošli mjesec ona bila 18,2 postotna poena (35,6:17,4), u srpnju je znatno manje "debela" 14,2 postotna poena (32,4:18.2 posto).


Podijeli: Facebook Twiter