Cacic težak 31 milijun, Ostojic šest milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Cacic daleko je najbogatiji clan nove Vlade. Cacic je u svojoj imovinskoj kartici prijavio da zajedno sa suprugom u nekretninama, dionicama, štednji i pokretninama ima vrijednost vecu od 31 milijun kuna.

Mora mu se priznati da je od svih clanova Vlade bio najprecizniji u ispunjavanju kartice i da je imovinu bracnog para Cacic bilo najlakše izracunati. Tako devet nekretnina prvog potpredsjednika i njegove supruge vrijedi više od devet milijuna kuna.

Medu njima najvrednije je gradevinsko zemljište u Zagrebu koje sam Cacic procjenjuje na 2,6 milijuna kuna, a on je i jedini clan Vlade koji je prijavio imovinu u inozemstvu, odnosno apartman u Sloveniji vrijedan 220 tisuca kuna. Osim u nekretninama, Cacic i u dionicama i udjelima prema posljednjim cijenama s burze ima oko 16 milijuna kuna, ali od toga je najvredniji 50-postotni udio u Coningu Alfa koji procjenjuje na više od sedam milijuna kuna.

On je i vlasnik 10 tisuca dionica HT-a koje su jucer na burzi vrijedile oko 2,4 milijuna kuna. Po milijun kuna i više vrijedni su njegovi udjeli u Krašu i PBZ-u. Caciceva supruga ima dionice vrijedne više od dva milijuna kuna, a zajedno imaju više od 2,5 milijuna kuna štednje.

Po vrijednosti imovine Cacicu je najbliži ministar turizma Veljko Ostojic koji je prijavio više od šest milijuna kuna vrijedne nekretnine, dionice i štednju. Zanimljivo je da je jedini prijavio sat, vrijedan 38 tisuca kuna.

Supružnici Ostojic imaju dva automobila ukupno vrijedna 180 tisuca kuna te štednju od 150 tisuca kuna i 59 tisuca eura. Veljko Ostojic prijavio je i udjele u pet društava cija je vrijednost veca od dva milijuna kuna. (G. GALIC, J. MARIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter