Cacic: Škrlec laže

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi potpredsjednik Vlade i celnik HNS-a Radimir Cacic izjavio je u cetvrtak da je laž da je prijetio bivšem pomocniku u Ministarstvu zaštite okoliša Davoru Škrlecu i od njega tražio da u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost zaposli osobu iz HNS-a.

- Gospodin laže, kratko je odgovorio Cacic novinarima nakon sjednice Vlade upitan da komentira Škrlecove tvrdnje da mu je prijetio i tražio da u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost zaposli clana HNS-a.

Novinari su za komentar Škrlecovih tvrdnji pitali i druge clanove Vlade iz reda HNS-a. Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusic kratko je kazala da ih ne može komentirati jer o tome ništa ne zna, a ministrica kulture Andrea Zlatar Violic smatra da su na mjesta "koja su pod politickom odgovornošcu Vlade došli ljudi koji mogu ispuniti ciljeve.

- Ako je rijec o ljudima koji su vezani uz stranacko opredjeljenje, onda je rijec o podudarnosti, a ne o preferiranju stranackih kadrova, dodala je.

Novinari su Cacica pitali i za komentar fotografije na kojoj se vidi kako vozi automobil i razgovara na mobitel, a on je kazao da je takva fotografija moguca jer se, rekao je, mnogo puta tijekom vožnje javio samo da bi rekao da vozi i da ce se javiti kasnije.


Podijeli: Facebook Twiter