Cacic potvrdio poskupljenje struje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Cacic izjavio je da više od godinu dana postoji suglasnost Hrvatske regulatorne agencije (HERA) za porast cijene elektricne energije zbog cijelog niza ekonomskih razloga, a medu ostalim i zbog porasta cijene nafte i plina, koji bitno utjecu i kljucni su elementi u cijeni proizvodnje struje.

Postoji pripremljen elaborat i za plin, a naftu pratimo po jednoj formuli kojoj, nažalost, svjedocimo svakodnevno, no ta poskupljena nafte ne poskupljuju samo vožnju automobila nego i proizvodnju struje. Prema tome, neizbježno je da se taj utjecaj reflektira i na promjene cijene struje, izjavio je Cacic novinarima uoci današnjeg 11. Izbornog sabora HNS-a u Zagrebu.

Naglasio je da je tu važno da se ide u blokovima, koji vode racuna i o socijalnim kategorijama.

Zamoljen da komentira najave ministra Linica kako postoji mogucnost da se PDV tvrtkama naplacuje tek nakon što tvrtke naplate racun, te je li to tocno, prvi potpredsjednik Vlade Cacic je rekao da je to dobro poznata i vrlo stara ideja koja je vrlo zahtjevna.

Na pitanje novinara što ce biti s Diokijem te ima li kakvih pomaka, Cacic je odgovorio, "deseti jubilarni put", da je Dioki privatna tvrtka i da svaki pokušaj tretmana Diokija kao necega gdje bi država trebala isforsirati place ili preuzimati odgovornost, otvara Pandorinu kutiju s beskonacnim brojem privatnih tvrtki.

"Ne postoji ni jedan radnik u ovoj zemlji koji se tada ne bi našao pozvanim da dode pred Vladu i traži tretman kao da je zaposlen u državnom sektoru. To naravno ne znaci da o svakoj tvrtki, pa tako i o Diokiju, kao segmentu gospodarstva, država pa tako i ja kao ministar gospodarstva ne trebamo voditi racuna i tražiti nacine da se nadu rješenja", kazao je Cacic. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter