Čačić ponovno za volanom!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić u Mađarskoj je pravomoćno osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog prometne nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Uz to je dobio i zabranu vožnje na tri godine. No, kako je slučaj prebačen u Hrvatsku, rješenje o kazni još nije pravomoćno a to, očito, Čačić vješto iskorištava.

Premda je zabrana vožnje Radimiru Čačiću na snazi u Mađarskoj, u Hrvatskoj se još čeka pravorijek Vrhovnog suda. Naime, kako je slučaj iz Mađarske prebačen u Hrvatsku, postupak je u skraćenom obliku krenuo ispočetka na Županijskom sudu u Zagrebu.

Zagrebački sud potvrdio je u cijelosti kaznu iz Mađarske, no na nju se Čačić žalio Vrhovnom sudu tražeći da kazna bude blaža od 22 mjeseca zatvora i tri godine zabrane upravljanja automobilom. Među argumentima za smanjenje kazne priložio je i dokaz o činu brigadira Hrvatske vojske.

Dok se čeka odgovor Vrhovnog suda, dakle i pravomoćnost presude, Čačić ne izbjegava volan. Fotografi su ga danas "uhvatili" kako u Varaždinu sjeda za vozačko mjesto svoga automobila nakon vježbanja u teretani. (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter