Cacic: Polancec ruši proracun za 2010.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HNS-a Radimir Cacic oznacio je potpredsjednika Vlade Damira Polanceca kao glavnog krivca ako se uruši proracun za 2010. godinu, zato što nisu na vrijeme privatizirana brodogradilišta.

- Nacrt proracuna ne predvida osam milijardi kuna dospjelih obveza brodogradilišta koje ce tijekom 2010. trebati platiti država ako se ona u meduvremenu ne privatiziraju. A ona se sigurno nece privatizirati, zar ima ikoga tko u to sumnja. Cijela se konstrukcija proracuna ruši s tih osam milijardi. A kako bi privatizacija i mogla uspjeti kad je vodi covjek koji nije vidio kriminal u privatizacijskom fondu kojem je predsjedao i koji tvrdi da nema pojma o stotinama milijuna kuna koje su izašle iz Podravke, gdje nitko ni ne diše, a da za to nije dobio nalog Polanceca ili Frišcica.

Netko mora biti potpuni kreten da u to povjeruje. To nije Vlada, to je sramota, rekao je Cacic na konferenciji za novinare. Dodao je da ce Polancec na kraju priznati da je natjecajna dokumentacija lažirana te naglasio da se u ovom slucaju radi ili o nesposobnosti ili je «odraden dogovor da kupac poslije naplati štetu».

Cacic je kazao da je u ponedjeljak na sastanku s celnicima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) postigao potpunu suglasnost o potrebi hitnog rješenja problema nelikvidnosti te formiranju fonda od dvije milijarde kuna za pomoc srednjim tvrtkama. Dodao je da sve stranke idu razgovarati u HUP, a nitko osim premijerke Jadranke Kosor u HGK, što je, rekao je Cacic, normalno jer je «Vidoševic rezervni predsjednicki kandidat HDZ-a».


Podijeli: Facebook Twiter