Cacic objavio povratak u aktivnu politiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HNS-a Radimir Cacic objavio je svoj povratak u aktivnu politiku iz koje je izbivao mjesec dana nakon prometne nesrece koju je prouzrokovao u Madarskoj i od posljedica koje su preminule dvije osobe.

- Ovakva situacija traži introspekciju i razmišljanje na koji nacin prevladati ovu tragediju. Moj stav o tome kako mislim da se treba postaviti jest da je - kod vrste posla kojim se ja bavim, a to je javni posao - primarno da li ste ga u stanju obavljati casno i dostojanstveno ili ne. Vec se 20 godina bavim politikom i moja je namjera uvijek bila da postupam casno i da zadržim osobno dostojanstvo. I to je po meni kriterij. Postoji odgovornost u ovoj situaciji i ja je naravno preuzimam, rekao je Cacic na konferenciji za novinare. Dodao je da ce prestati biti predsjednik stranke ako ga «organi koji o tome odlucuju pravomocno osude i ako ga to bude sprijecilo u obnašanju te funkcije».

- Ono što je za mene važno jest da imam podršku i vrha HNS-a. Ali i od naših biraca što ja, naravno, ne mogu tocno znati, ali postoje javno objavljeni podaci koji su dostupni, dubinske snimke o tome kako javnost gleda na ovu tragediju, rekao je Cacic. Odgovarajuci na pitanje hoce li se ponovo kandidirati za predsjednika HNS-a na konvenciji stranke ove godine, rekao je da ce kada dode taj trenutak procijeniti hoce li se kandidirati. Predsjednik HNS-a rekao je da ocekuje napade na sebe, ali da ga zadnjih 20 godina napadaju na sve nacine, a da mu nitko nije mogao dokazati da je ikada postupio necasno.


Podijeli: Facebook Twiter