Čačić objavio popis: Otpali su Halilović, Ćaleta-Car i Antolić

Ostao bez EURA - Alen Halilović  Ž. HAJDINJAK/ CROPIX
Ostao bez EURA - Alen Halilović Ž. HAJDINJAK/ CROPIX

Krajnji rok istekao je u ponoć, tri sata prije izbornik Hrvatske reprezentacije Ante Čačić obznanio je konačan popis 23 igrača koji će predstavljati našu zemlju na Euru. Na onom širem popisu našlo se 27 nogometaša, a prvi je otpao vratar Dominik Livaković, dok su preostala trojica jučer završila svoju reprezentativnu epizodu što se tiče Europskog prvenstva u Francuskoj. Istina, konačna lista podložna je promjenama u slučaju ozljede koju mora potvrditi i UEFA, pa se rezerve mogu nadati i naknadnom pozivu.

Kako se moglo i očekivati, iz svake linije otpao je po jedan kandidat. Već prije spomenutom Livakoviću pridružili su se Alen Halilović, Domagoj Antolić i Duje Ćaleta-Car.

Iznenađenje? U državi koja ima barem milijun izbornika, svatko će naći barem jednog igrača za kojeg će zamjeriti Čačiću što je upravo on našao svoje mjesto u reprezentaciji i sigurno da će se naći i oni koji su iznenađeni. Sam izbornik obrazložio je svoj izbor

- Odluka nije bila nimalo laka, no kako je to popis od 23 igrača, onda sam ga ja morao svesti na toliko imena. Iz svake linije otpao je po jedan igrač. Duje Ćaleta Car, jer smatram da smo u obrani dobro pokriveni i da je on najneiskusniji od svih njegovih kolega iz zadnje linije. Domagoja Antolića sam izostavio, jer smatram da će mu više koristiti ako bude u klubu, nego s nama u reprezentaciji. Vjerojatno ne bi igrao, a u klubu će trenirati i spremati se ne samo za klupsku sezonu, nego i za buduće reprezentativne akcije. Što se tiče napada, onda su tu Kalinić i Mandžukić neupitni, Kramarić je jako koristan igrač jer može igrati na čak četiri pozicije, odnosno polivalentan je. O Pjaci i Perišiću ne treba trošiti riječi i ostali su Duje Čop i Alen Halilović. Oba su imala sjajnu sezonu u Španjolskoj i veoma napornu. Kako je Halilović mlađi, onda sam procijenio da je bolje da se odmori od naporne sezone i bude spreman za novu. Uostalom, imamo dovoljno krilnih igrača. Tu mislim i na njegov klub, ali i na reprezentaciju. Oni neće ostati sa nama, mogu slobodno kući, no ipak moraju biti spremni uskočiti ako se netko ozlijedi - rekao je Ante Čačić.

Iako je još kao trener Dinama nerijetko znao iznenaditi s postavom koju je izveo na teren, ovog puta iznenađenja, barem velikog, nije bilo. U raznim se anketama posljednjih dana tražilo mišljenje sportske javnosti o tome koja trojica bi trebali otpasti s konačnog popisa putnika i sve su bile gotovo podjednake. Ćaleta-Car kao najneiskusniji u zadnjem redu, Domagoj Antolić kao igrač koji realno ne može igrati na razini kakvu posjeduju ostali kandidati veznog reda, te Duje Čop i Alen Hlailović kao najslabija karika napada. Isto mišljenje ima i izbornik koji je na taj način pokazao da ili čita ankete te uvažava mišljenje svih onih kojima je nogomet "u krvi" ili je to ono najbolje, ne što Hrvatska ima, nego što je ponudio popis kandidata.

Halilović izjurio

Prije početka press konferencije gdje je Čačić trebao izdiktirati popis putnika u Francusku, održan je sastanak s igračima na kojem je i njima priopćeno tko otpada s popisa. Iz sale je najbrže izjurio Alen Hlilović koji je, u ne baš prijateljskom tonu, zatražio od glasnogovornika da mu još te večeri osigura automobil kako bi krenuo put Zagreba.

Ćorluka čeka magnetsku

Marko Rog je prvog dana propustio jedan trening, dok je popodne već bio u punom pogonu, Andrej Kramrić je u duelu s Mariom Mandžukićem zaradio ozljedu zgloba zbog koje je i danas nakon jednog preskočenog treninga samo trčkarao. Jučer popodne na treningu je nastradao i Vedran Ćorluka kojeg su nakon jednog starta doktori odnijeli s terena, a već danas će biti podvrgnut magnetskoj rezonanci kako bi se utvrdila težina ozljede.

(Boris VIDULIN)

 

HRVATSKIH 23 ZA EURO

Vratari

Danijel Subašić (Monaco)

Lovre Kalinić (Hajduk)

Ivan Vargić (Rijeka)

Obrana

Darijo Srna (Šahtar)

Šime Vrsaljko (Sassuolo)

Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva)

Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb)

Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen)

Domagoj Vida (Dinamo Kijev)

Ivan Strinić (Napoli)

Veza

Luka Modrić (Real Madrid)

Ivan Rakitić (Barcelona)

Ivan Perišić (Inter)

Marcelo Brozović (Inter)

Mateo Kovačić (Real Madrid)

Milan Badelj (Fiorentina)

Ante Čorić (Dinamo Zagreb)

Marko Rog (Dinamo Zagreb)

Napad

Mario Mandžukić (Juventus)

Nikola Kalinić (Fiorentina)

Marko Pjaca (Dinamo Zagreb)

Andrej Kramarić (Hoffenheim)

Duje Čop (Malaga)

 


Podijeli: Facebook Twiter