Cacic: Nisam vozio prebrzo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Županijskom sudu u Kaposvaru, gdje je u utorak ujutro pocelo sudenje Radimiru Cacicu za prometnu nesrecu koja se dogodila 8. sijecnja prošle godine i u kojoj su dvije osobe poginule, saslušani su optuženi Cacic te dvije svjedokinje - vozacica škode u koju se Cacic zabio te putnica iz vozila koja je nesrecu preživjela.

Vozacica škode u koju se Cacic zabio chryslerom, Katalin Liptak, tvrdi da je njezina majka, koja je bila na suvozackom mjestu, bila vezana, a za putnike koji su sjedili otraga nije sigurna.

Putnica koja je bila na stražnjem sjedalu, a koja je preživjela nesrecu, kazala je pred sudom da ona nije bila vezana, a za 60-godišnjeg Gyorgya, supruga Katalin Liptak, koji je preminuo od posljedica nesrece, nije sigurna.

Ovu svjedokinju Cacicev branitelj uhvatio je u kontradiktornosti: naime, nakon nesrece u svome iskazu ona je kazala da je bila magla, a u utorak je pred sudom govorila da magle nije bilo. Na kraju je rekla da ne zna.

Kljucna stvar je zapravo brzina kojom su se kretali jer Madari Cacica terete da je kriv zbog prebrze vožnje.

Vozacica škode na sudu je ponovila da je vozila oko 110 ili 120 kilometara na sat, što su tužitelji uzeli kao istinu, a buduci da je sudski vještak utvrdio da je razlika u brzini bila 40 kilometara na sat, Cacica se tereti da je vozio oko 140 ili 150 kilometara na sat.

Cacic te optužbe odbija tvrdeci da je brzina kojom se kretao bila oko 100 kilometara na sat te da se škoda ispred njega kretala brzinom od oko 60 kilometara na sat.

Cacic je, ocitujuci se o optužnici koja ga tereti da je 8. sijecnja prošle godine chryslerom naletio na škodu fabiju kojom je upravljala Katalin Liptak (58) te tom prilikom u sudaru usmrtio njezinu 81-godišnju majku Erzabet i 60-godišnjeg supruga Gyorgya, odbacio kaznenu odgovornost te rekao da nije vozio prebrzo.

- Iznenada sam ušao u veliku maglu, vidljivost se nagla smanjila sa 100 na 30 metara i onda ugledao vozilo na kojem se nisu vidjela svjetla i koje se kretalo sporo, oko 60 kilometara na sat, kazao je Cacic, objašnjavajuci da je vidljivost bila loša, kolnik mokar i da nije mogao izbjeci sudar.

- Kiša je stalno padala, brisaci su radili, nastavio je opisivati Cacic, dodajuci da je na mjestu gdje se nesreca dogodila bila mala depresija.

- Kada sam vidio auto, pokušao sam kociti i skrenuti. Malo sam skrenuo ulijevo i udario u lijevi stražnji kraj škode, kazao je, pojašnjavajuci da je taj dan bio slobodan, nigdje nije žurio, a bio je i lagano prehladen.

- Ljudski osjecam odgovornost i žaljenje i prihvatit cu svaku odluku suda, rekao je Cacic, odgovarajuci na pitanje razumije li optužnicu, za koju je rekao da smatra da nije tocna.


Podijeli: Facebook Twiter