Cacic: Ne može mi ulica postavljati suradnike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kad ministar dolazi u Vladu, mora imati priliku da sa sobom dovede i svoj tim, svoje ljude. Ja ne mogu biti trener ako mi bekove i halfove postavlja ulica, izjavio je u petak prvi potpredsjednik Vlade Radimir Cacic, cudeci se tome što neki ne razumiju smisao najnovijih Vladinih propisa, prema kojima ce clanovi Vlade moci suradnike u svom kabinetu zapošljavati bez natjecaja.

- Od mene se na dužnosti ocekuju rezultati, a za njih i odgovaram, pa moram imati priliku postavljati svoje suradnike. Najveci broj zemalja u svijetu omogucuje odgovornim dužnosnicima odabir njihovih suradnika upravo prema takvom modelu, objasnio je Cacic na predstavljanju "Sektorskih analiza hrvatskoga gospodarstva", nove publikacije koju od veljace redovito izdaju Ekonomski institut i casopis Banka.

Govoreci o slaboj organiziranosti države i gospodarstva, Cacic je napomenuo da je prekjucer bio na sastanku s hrvatskim veleposlanicima i da se povela rijec o gospodarskoj diplomaciji. Od te diplomacije, smatra Cacic, nema koristi ako hrvatsko gospodarstvo nema proizvoda koje bi svijetu prodavalo.

- Prije 1990. puno smo proizvoda prodavali nesvrstanim zemljama, cemu je pomagala politika. Toga danas nema zato što u Hrvatskoj nemamo sustav, rekao je Cacic. (B. Po./NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter