Cacic je vršio pritisak na mene i Škrleca zbog Jambraca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Holy potvrdila je u cetvrtak novinarima autenticnost mailova kojima je šefica kabineta prvog potpredsjednika Vlade Radimira Cacica navodno tražila da se na mjesto zamjenika direktora Fonda za okoliš postavi Josipa Jambraca iz HNS-a koji za to nema potrebne kvalifikacije.

- Ja sam te mailove procitala i mogla sam potvrditi autenticnost tih mailova, rekla je novinarima Holy, koja je nedavno zbog pisma predsjedniku uprave HŽ-a u kojem je tražila politicku zaštitu za svoju stranacku kolegicu podnijela ostavku.

Holy je rekla novinarima u Saboru da ju je u srijedu kontaktirao novinar tjednika Forum da bi joj pokazao dokumente i od nje zatražio potvrdu autenticnosti. Dodala je da nije vidjela clanak u kojem taj tjednik u petak objavljuje te dokumente.

Napomenula je da to nisu mailovi prvog potpredsjednika, vec šefice njegovog kabineta. Holy nije željela komentirati taj slucaj. "S obzirom na to da ne mogu biti objektivna u tom slucaju, ne bi bilo korektno da bilo što govorim", rekla je Holy.

Novinarima je potvrdila i da je tocno što je njezin bivši pomocnik Davor Škrlec iznio u tjedniku Globus. "Cinjenica je da je Cacic vršio pritisak na mene i Škrleca da se Jambraca postavi na mjesto zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša", rekla je Holy.


Podijeli: Facebook Twiter