Čačić iz Valture u pulsku Lučku upravu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši potpredsjednik hrvatske Vlade Radimir Čačić uskoro bi mogao svoj boravak na improviziranom golferskom vježbalištu na Valturskom polju zamijeniti radom za opće dobro u pulskoj Lučkoj upravi. Naime, kako nam je pojasnio ravnatelj Lučke uprave Donald de Gravisi, to su zatražili od Ministarstva pravosuđa, a ideja je došla spontano jer se, kaže De Gravisi, Čačića može angažirati na ozbiljnim poslovima kao što je putnički terminal za kruzere.

Predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Pula kapetan Anton Peruško osobno je razgovarao s Radimirom Čačićem koji je ideju odmah prihvatio.

U kaznionici u Valturi nismo mogli dobiti više informacija oko mogućeg skorog premještaja Radimira Čačića. Upravitelj te kaznionice Tihomir Marović izjavio je da nije ovlašten davati službene izjave kada su u pitanju osuđenici, ukoliko mu to ne odobri Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa. Danas pak iz te uprave nismo mogli dobiti izjavu.

Podsjetimo, Radimir Čačić osuđen je na 22 mjeseca zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj su život izgubile dvije osobe. Osim zatvorske kazne, izrečena mu je i mjera zabrane upravljanja vozilom na tri godine. Nakon isteka najmanje polovice izdržane kazne, Čačić može tražiti prijevremeni izlaz iz zatvora. Čačić u valturskoj kaznionici vrijeme provodi u knjižnici i ponekad trenira ispucavanje u golfu. (Cristian Bruno GALIĆ)

VIŠE O OVOJ TEMI ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA.


Podijeli: Facebook Twiter