Čačić i Bandić najavili zajednički izlazak na izbore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neformalnom druženju inicijative za osnivanje Narodne stranke reformista na zagrebačkom Jarunu pridružio se jutros i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se novinarima obratio u društvu Radimira Čačića.

Bandić je izbjegao odgovoriti na pitanje je li njegov dolazak potvrda buduće koalicije s reformistima.

"Najvažnije je da je čovjek zdrav i slobodan", ponavljao je.

Čačić je, pak, kazao da su reformisti imali jučer radni sastanak na Varaždin bregu, a da su danas na Jarunu na poziv zagrebačke podružnice inicijative.

"Kada se nešto događa u Zagrebu, onda je i domaćin i gradonačelnik grada koji ih je došao i pozdraviti", rekao je Čačić.

Na ponovljeno pitanje radi li se o potvrdi buduće koalicije, odgovorio je, "molim vas, kakve veze ima dolazak gradonačelnika s kojim ionako već desetljećima pijem kavu s koalicijom". No odmah je dodao da su reformisti otvoreni za suradnju i da okupljaju ljude koji nemaju ideoloških prepreka, ali iza sebe imaju rezultate.

Zamoljen da precizira radi li se o najavi koalicije, odgovorio je potvrdno.

Za dodatna pitanja Bandić i Čačić nisu bili raspoloženi pa su se s okupljenim simpatizerima, njih 200-injak, uputili na kavu u obližnji kafić.

Mađu okupljenima je bila i predsjednica inicijative Natalija Martinčević, koja je kazala kako je na Jarun stigao pun autobus članova iz Varaždina, kako bi podržali kolege.

Izvijestila je da inicijativa zasad okuplja oko 2000 članova, a da je samo u Varaždinu 400 članova.

Najavila je da će reformisti provesti radno ljeto, da će obići cijelu Hrvatsku kako bi izgradili infrastrukturu buduće stranke, koja će se osnovati u rujnuu.

"Mi nećemo kao drugi, koji osnivaju sada stranke, stranku osnivati da bismo bili protiv. Upravo suprotno, bit će afirmativni i konstruktivni, za sve probleme koje uočavamo odmah ćemo nuditi konkretna rješenja. Naš program će biti otvorena knjiga, tako da tijekom ljeta građani, stručnjaci, svi oni koji se žele priključiti, mogu. Uglavnom, u rujnu ćemo postati parlamentarna stranka", rekla je saborska zastupnica Martinčević.

Na pitanje kako se u njenoj bivšoj stranci (HNS) gleda na osnivanje reformista, kratko je uzvratila kako ih to uopće ne zanima.

Među okupljenima su bili i bivši direktor HEP-a Zlatko Koračević, bivši doministar prometa Dražen Breglec, međimurska dožupanica Sandra Herman i drugi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter