Cabahia postala Vintage bar

Dokazati se pred svojom publikom - Tonči Peruško i Ivan Bilić (D. ŠTIFANIĆ)
Dokazati se pred svojom publikom - Tonči Peruško i Ivan Bilić (D. ŠTIFANIĆ)

Kultno pulsko okupljalište, caffe bar Cabahia na Verudi, otvorilo je svoja vrata u petak navečer nakon tri i pol mjeseca preuređenja. Vjerne goste, ali neke nove, dočekao je novi ambijent, uređen i opremljen u retro stilu, pa je kafić, kako je to jedan od suvlasnika Ivan Marčeta rekao, postao zapravo Vintage bar.

- Odlučili smo osvježiti prostor i krenuli s kompletnim preuređenjem. Vratili smo dizajn i stil u '50. i '60. godine prošlog stoljeća i primijenili ga na namještaj, opremu, pločice, sve. I muzika je u tom stilu. Dizajn potpisuje Zoran Gojković, goste je u petak dočekala nova terasa, novi toaleti, jako puno je toga napravljeno za ovo vrijeme dok smo bili zatvoreni, rekao je Marčeta.

Otvorenju kompletno preuređenog bara odazvalo se mnoštvo Puljana, pa i drugih, a uz dobru muziku proslava se odužila do sitnih sati. Ambijentu nekih prošlih vremena doprinosi i Vespa iz 1965. godine kao sastavni dio kafića, ali i mehanički fliper, danas gotovo zaboravljena zabava i nezaobilazni rekvizit lokala oko kojeg se okupljalo mlado i staro. Sa zida goste "nadgledaju" veliki crteži filmskih i glazbenih ikona 20. stoljeća poput Marilyn Monroe, Jima Morrisona, Raya Charlesa ili Janis Joplin.

- Za prosinac planiramo bogat program i uskoro ćemo ga objaviti. Uglavnom, posebni program planiramo četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom, bit će vinskih večeri, jazz večeri, a vikendom se vraćamo rocku, zaključio je Marčeta. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter