CA: Zračni promet sutra prema redu letenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zračni promet sutra bi se trebao odvijati prema predviđenom redu letanja, kazao je večeras za Hinu glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić.

Janušić napominje da neće biti spajanja letova, kao što je to bilo dosad, već će letovi biti redoviti, budući da se i dio kabinskog osoblja vratio s bolovanja.

"Putnici mogu očekivati redovni promet za sutra jer se poremećaji za sutra kao i za ostale dane ne očekuju", kazao je predsjednik uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko za Novu TV i dodao da, osim toga, putnici mogu očekivati i apsolutno sigurne zrakoplove u smislu bilo kave zaraze jer, dodao je, nisu dobili dojave da se ijedan putnik razbolio u njihovom zrakoplovu.

Time je aludirao na masovan odlazak na bolovanje kabinskog osoblja, njih 42, u proteklih 48 sati, zbog čega su iz Croatia Airlinesa zatražili posebnu istragu prema liječnicima.

"Naša obveza je da se utvrdi što je razlog tako neočekivanog odlaska na bolovanje 25 posto kabinskog osoblja", kazao je Kučko i dodao kako je moguće da je to reakcija djelatnika na plan restrukturiranja tvrtke, otkaze i smanjenje plaća, ali i naveo da plan restrukturiranja "mora ići" i da "nema alternativu". "U planu restrukturiranja su predviđene uštede pa i uštede na radnoj snazi", dodao je te naveo da su gubici sanirani dokapitalizacijom od strane države.

"I prvi kvartal, koji je bio najpovoljniji u povijesti kompanije, govori da smo na pravom putu i da smo osigurali uvjete za 'clean start'", smatra Kučko. (Hina)

Otkazani domaći letovi iz Pule

Zbog iznenadnog odlaska na bolovanje gotovo petine kabinskog osoblja nacionalne aviokompanije Croatia airlines, jutros je otkazan let na relaciji Pula-Zadar-Zagreb, a dan ranije iz Zagreba iz istog razloga nije poletio zrakoplov u smjeru Pule.

Voditelj Prometnog sektora u pulskoj zračnoj luci Dean Boljunčić veli da od domaćeg zračnog prijevoznika nisu dobili konkretno obrazloženje osim da se letovi otkazuju zbog "operativnih razloga".

- Zasad nemamo službenih informacija da će biti dodatnih otkazanih letova sa ili prema Zračnoj luci Pula, kazao je Boljunčić.

Svi putnici koji su planirali avionom do Zagreba, transferirani su zemaljskim putem, odnosno za njih je kompanija organizirala prijevoz autobusom ili kombijem.

Zbog svojevrsnog "bijelog štrajka" stjuardesa i stjuarda, ipak nisu patili inozemni letovi. Naime,redovno je poletio zrakoplov prema Frankfurtu, a ne trebaju brinuti ni oni koji iz Pule Croatia airlinesom planiraju letjeti prema Erfurtu i Amsterdamu jer i ti će se međunarodni letovi normalno odvijati. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter