"Ča si yiaa?" pitaju u spotu Via Luče

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska rap grupa Via Luče izbacila je novi spot i to za pjesmu "Ča si yiaa?" na kojoj gostuju Todor i Franko Krajcar. Spot za "Ča si yiaa?" je četvrti s albuma "U zemlji čudesa", nakon "Dobrodošli u Pulu", "Tobogan" te "Ne da mi se". U "Ča si yiaa?" gostuju Franko Krajcar na flauti i roženici, te Todor u svojem već prepoznatljivom rap izdanju koji je s Via Luče već repao 2011. na pjesmi "Gangsta Bepo". U pjesmi Cannone, Todor i Filijala u tekstu obilaze istarska mjesta i mjestašca, a sve skupa poentira refren koji pita: "ča si jia, di si bija, ča si pija?" Pjesma, kao i sam spot, je prilično zabavnog karaktera, uz naglasak na istarski štih koji je zapravo pravi lajtmotiv ovog uratka.

Spot je snimao i montirao član benda Filip-Domagoj Pačić, uz asistenciju Marka Zubonje, dok je glazbu radio također član benda Dean Koštroman, tako da dečki iz grupe ovaj spot smatraju 100% Via Luče proizvodom. Kadrovi su snimani u različitim vremenskim razmacima, prvi dio još početkom godine u jednoj konobi u Pomeru, a drugi dio na proljeće u Rojcu, no sam proces se odužio zbog klasičnih problema koji prate underground izvođače, ali isto tako prilično kompliciran proces funkcioniranja dok je dobar dio benda u inozemstvu gdje neki članovi rade.

Via Luče će 19. lipnja nastupiti na Radio Puli u emisiji "Bez anestezije" i to uz asistenciju prijatelja iz pulskog benda Anger, a 24. lipnja će nastupiti na Karolini, na koncertu "Istra za Tesu" za podršku radnicima Uljanika. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter