WC horor usred bolnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije nekoliko dana otišao sam na pregled u Opcu bolnicu u Puli (stara bolnica), odjel dermatologije. Tijekom cekanja na red, otišao sam u zahod i tamo doživio šok.

Vec na ulazu u prvu prostoriju, gdje je umivaonik, tako je zaudaralo po mokraci, da sam se htio odmah okrenuti i izaci. No, izdržavši taj olfaktorni teror, otvorio sam vrata druge prostorije gdje se nalazi školjka i gdje me lupila druga, još viša razina smrada.

Tu pocinje i vizualna represija, što ce najbolje prikazati fotografija koju sam napravio mobitelom (u prilogu). Naravno, uzrok nesnosnog smrada je poveca lokva mokrace oko školjke, koja nema dasku, poklopac, iako su svi dijelovi "na broju". Sveukupno gledavši, živi ocaj.

Znam da je kriza, recesija, što vec, ali isto tako znam da svi mi izdvajamo novac za zdravstvenu zaštitu. Da to isto zdravstvo nema novca i volje sanirati i održavati jedan od osnovnih izvora zaraze i bolesti i to u bolnici, koja bi trebala biti primjer higijenskih dosega, to mi je neshvatljivo i sramotno. (Tomislav Duic)


Podijeli: Facebook Twiter