Buzetu iz europskog socijalnog fonda 559.760 kuna

Mirando Mrsić i Siniša Žulić prilikom potpisivanja ugovora
Mirando Mrsić i Siniša Žulić prilikom potpisivanja ugovora

Ugovor za projekt InCity - uspostava bipartitnog odnosa u socijalnom dijalogu između lokalne samouprave i poduzetnika grada Buzeta, potpisali su jučer u Zagrebu gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. Projekt je odobren na natječaju Europskog socijalnog fonda - Jačanje socijalnog dijaloga, faza II, iz kojeg će se s 559.760 kuna financirati u potpunosti.

Cilj projekta je uspostava učinkovitog i održivog socijalnog dijaloga između predstavnika lokalne vlasti u Buzetu i poduzetnika.

- Grad Buzet ovim projektom nastavlja programe poticanja i suradnje s poduzetnicima, koji su u posljednjih nekoliko godina dali izuzetno dobre rezultate. Cilj je predstavnike gospodarstva još više uključiti u procese stvaranja i donošenja proračuna, pogotovo dijela koji se tiče poticanja razvoja poduzetničkih aktivnosti kako bi Buzet i u budućnosti ostao grad s vrlo niskom stopom nezaposlenosti i povoljnim poslovnim okruženjem za sve koji ovdje žele investirati - rekao je gradonačelnik Žulić.

U Gradu do kraja rujna očekuju rezultate za još četiri projekta koje su kandidirali u posljednja dva mjeseca, a tema je poticanje sportskih aktivnosti, revitalizacija kulturne baštine te jačanje i modernizacija gradske administracije.

- Ovakvi programi sigurno će pripomoći razvoju svih regija u nastojanjima da sačuvaju svoju raznolikost i potaknu razvoj socijalnog poduzetništva. Vjerujem da će rezultati ovih projekata utjecati na daljnji razvoj partnerskih odnosa te potaknuti sve sudionike socijalnog dijaloga na aktivan doprinos održivosti dijaloga, istaknuo je ministar Mrsić prigodom potpisivanja ugovora. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter