Buzetsko vijeće svečarski u duhu Subotine


 - Na buzetskom području provodi se više europskih projekata, a usvajanje znanja i primjera dobre prakse iz razvijenih europskih zemalja, za Buzet je veliki dobitak i ulog u nove i inovativne razvojne projekte, istaknuo je gradonačelnik Valter Flego na sinoćnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Narodnom domu, održanoj u sklopu središnjih sadržaja Subotine, pučke stoljetne tradicije Buzeštine koja se u povodu blagdana sv. Marije Male 20. godinu zaredom slavi i kao gradski praznik.

U kandidiranju EU projekta Buzet ima veliku pomoć Mestne Občine Koper. - To je primjer gdje bratimljenje nije samo slovo na papiru već je i u praksi prisutna vrlo dinamična suradnja, rekao je gradonačelnik.

Flego je nabrojio i investicije i programe koji su ugrađeni u proračun te su kandidirani na različite natječaje. Istaknuo je da su svi najzahtjevniji projekti sufinancirani ili u potpunosti financirani od strane različitih partnera te da se na buzetskom području ove jeseni očekuje oko 55 milijuna kuna investicija u javnu komunalnu infrastrukturu.

- Gotova je projektna dokumentacija potrebna za nastavak obnove državne ceste do Požana a projektira se dio Ročko polje- Lupoglav kako bi Buzet bio spojen modernom cestom s jedne strane na Sloveniju a s druge strane na Istarski ipsilonom, istaknuo je Flego koji je svoje izlaganje završio povikom - Živio Buzet.

Buzećanima je gradski praznik čestitao i ministar turizma Veljko Ostojić rekavši da je Buzet je sve više prepoznat i kao turistički grad te pohvalio rad direktorice TZ Buzet Nade Prodan Mraković.

Parafrazirajući gradonačelnika Flega koji je rekao da je Buzet jedan jedinstven i neponovljiv, istarski župan Ivan Jakovčić poručio je da je Istra isto tako jedna jedinstvena, jaka, stabilna, odgovorna.

Svečanoj sjednici bili su nazočni i saborski zastupnici Damir Kajin, Giovanni Sponza, predsjednik Društva slovensko-hrvatskog prijateljstva Božo Dimnik, predstavnik Uprave Hrvatskih cesta Edo Kos, te delegacije pobratimljenih i prijateljskih gradova Quattro Castella, Čabra, Kopra i Marije Bistrice. (Napisala i snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter