Buzetski start iz snova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Buzet - Metkovic 26:22 (15:13). Sportska dvorana. Gledatelja 650. Suci: Barle, Vucic (oba Zagreb).

BUZET: Petric, Slipcevic, Šverko, Grižancic 3, Tedi Prodan, Gašpar 1, Ljubotina, Mavrovic 1 (1), Vrkljan 12 (5), Vozila 3, Šunjic 5, Pavletic, Sirotic, Dragicevic 1.

METKOVIC: Granjic, Ušic, Ilic, Kolovrat, Nikolic, Sabljic 4, Cužic 9 (4), Arapovic 1, Sladoljev - Jolic 3, Vidovic 1, Karabatic 2, Sršen, Maric, Jurkovic 1.

Sedmerci: Buzet 9 (6), Metkovic 5 (4). Iskljucenja: Buzet 14, Metkovic 10 minuta.

U prvom, povijesnom susretu buzetskih rukometaša u Premijer ligi, novak u elitnom rukometnom razredu zasluženo je svladao momcad "Metkovica" i na oduševljenje krcate dvorane stigao do svoja prva dva boda. Nakon pocetne nervoze i vodstva gostiju od 2:0 domaci su konsolidirali svoje redove i pogocima Dragicevica i Vrkljana najprije izjednacili rezultat, a potom i minimalno poveli nakon što je Vrkljan sigurno realizirao sedmerac. Ovogodišnja praksa trenera Marija Sirotica, barem je tako bilo u pripremnim susretima, a ponovilo se i u ovom, jest da ne krece s najboljom sedmoricom, vec ih postepeno uvodi u utakmicu. Cini se da takav nacin, barem zasad, najmanje odgovara Šunjicu koji je u svoja prva dva pokušaja bio neprecizan. No, na krilima raspoloženih Vozile i Vrkljana domaci su Metkovcima zadavali mnoštvo problema i u devetoj minuti dolaze do dva pogotka prednosti (6:4). Nakon što su gosti poravnali na 6:6, trima uzastopnim pogocima Buzecani dolaze do svoje najvece prednosti od 9:6 (17'). Sedam minuta kasnije Buzecani povecavaju svoju prednost za jedan gol (13:9), ponajviše zahvaljujuci preciznom Vrkljanu koji je u taj rezultat ugradio svojih osam golova. Do odlaska na odmor gosti su prepolovili svoj zaostatak (15:13), a "krivac" za to bio je vratar Granic koji je obranio devet lopti Buzecanima.

Odlicno su obrambeno drugu dionicu otvorili decki Marija Sirotica, a najviše se istaknuo vratar Endi Petric koji je u prvih deset minuta nastavka sakupio osam obrana, što je uz odlicne Vozilu, Šunjica i Vrkljana bilo dostatno da Buzecani po prvi puta otidu na velikih šest pogodaka prednosti (22:16 - 47'). Potom je trener gostiju Šprlje na sve moguce nacine, a vecinom utjecajem na suce, pokušavao anulirati domacu prednost za što je u 51. minuti nagraden dvominutnim iskljucenjem. Kako se susret bližio kraju sve je primjetnija bila nervoza u domacim redovima, a kad tome pribrojimo i dva neiskorištena sedmerca, objašnjivo je kako su se gosti u 54. minuti približili na samo tri razlike - 22:19. Pogotkom Šunjica minutu i pol prije kraja domaci ponovno imaju tri razlike (25:22) što je razgalilo više od 600 bucnih navijaca i ujedno bio znak da veliko slavlje može zapoceti.


Podijeli: Facebook Twiter