Buzetski rukometaši ostvarili snove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 U stvarnost o buzetskom premijerligaškom rukometu do pred nekoliko mjeseci malo je tko vjerovao. No, klub iz male sredine koji je, za razliku od ostalih istarskih gradova, jedan od rijetkih bez iskustva nastupanja u elitnom rukometnom razredu, dosanjao je napokon svoje snove. Iako bez prvoligaške povijesti, prica o uspjehu buzetskog rukometa traje vec petnaestak godina, kad su Buzecani bez oscilacija uvijek bili pri samom vrhu istarskog rukometa. Zahvaljujuci ambicioznoj upravi na celu s predsjednikom ?inom Piutijem, i taj je san pretvoren u stvarnost.
- Još prošle godine kad sam govorio da na kraju sezone ocekujem prvo mjesto i plasman u Premijer ligu, mnogi su se cak i iz naših redova nasmijali, medutim sad su priznali da taj rezultat nije bio utopija temeljena na skupim i nerealnim ocekivanjima. Meni je samo žao što taj naš uspjeh nije doživio dopredsjednik kluba Klaudio Ipša koji je zajedno s drugim dopredsjednikom Gvidom Jermanišem i sa mnom gradio ovaj rukometni uspjeh – kaže Piuti. Ulazak u Premijer ligu buzetskih rukometaša svakako je jedan od najvecih rezultata u povijesti sporta sjeverne Istre, a iako je plasman postao realnost još tijekom zimske stanke kad su Buzecani sa samo jednim porazom sigurno držali vrh prvoligaške ljestvice, mnogi još ni sad ne vjeruju da ce vec na jesen u svojoj dvorani gledati najbolje hrvatske rukometne družine.
- Imamo zadovoljstvo slaviti ulazak u Premijer ligu, no još ni sami nismo svjesni što smo napravili. Ovo što smo preksinoc doživjeli, od same utakmice, pa do velike fešte na gradskim ulicama, budi posebne osjecaje i velika je nagrada za sve ono što smo proteklih godina radili. No, sezoni još nije kraj. U preostala cetiri susreta idemo na pobjede, jer sam decke zamolio da završetak prvenstva odigraju liderski i u pravom svjetlu udemo u elitni rukometni razred. Posebno mi je drago što su naši decki preksinoc odigrali prelijepu utakmicu za publiku, da na taj nacin i njima zahvalimo za podršku koju nam pružaju - nastavlja Piuti. Premijer liga velika je cast, ali i nova obveza za vodstvo buzetskih rukometaša. No, zahvaljujuci ranom osiguravanju premijerligaškog statusa Piutiju je ostalo nešto više vremena za slaganje premijerligaškog mozaika.


Podijeli: Facebook Twiter